Where the Wild Things Are

Where the Wild Things Are (2009)

Film1
6.5 / 10
98
Pers
90% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie, Fantasy
Regie: Spike Jonze
Cast: Max Records, James Gandolfini, meer »
Lengte: 101 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Live-action verfilming van het klassieke kinderboek over Max die voor straf zonder eten naar bed moet en daarom bij de Wild Things gaat wonen

Max, een onstuimige en gevoelige jongen die zich thuis niet begrepen voelt ontsnapt aan het dagelijkse leven in de wereld waar de wilde wezens leven. Max belandt op een eiland waar hij mysterieuze en vreemde beesten ontmoet. Hun emoties zijn net zo wild en onvoorspelbaar als hun acties. De wilde wezens verlangen wanhopig naar een leider, net zoals Max graag koning wil worden. Wanneer hij tot koning wordt gekroond, belooft hij een koninkrijk te creŽren waar iedereen gelukkig kan zijn. Max komt er echter al gauw achter dat het niet zo eenvoudig is om koning te zijn.

Where the Wild Things Are is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Maurice Sendak. In Nederland is het boek beter bekend onder de titel Max en de Maximonsters. Opvallend is de regisseursnaam van Spike Jonze op de titelrol. Deze eigenzinnige filmmaker is bekend van Being John Malkovich en Adaptation.*********

Film1 Recensie: Muppets met dilemma's

Spike Jonze verfilmt het klassieke kinderboek over Max en de Maximonsters tot een heel volwassen kinderfilm, of een nogal nostalgische 'volwassenenfilm'. Zonder rooskleurige paden, maar met politieke verstandhoudingen tussen grote, harige monsters. Badend in mooi zonlicht.

Lees verder
 • Pers - 90%  
  90

  Muppets met dilemma's

  Spike Jonze verfilmt het klassieke kinderboek over Max en de Maximonsters tot een heel volwassen kinderfilm, of een nogal nostalgische 'volwassenenfilm'. Zonder rooskleurige paden, maar met politieke verstandhoudingen tussen grote, harige monsters. Badend in mooi zonlicht.

  Alexander Zwart - Film1

  Being Max en de Maximonsters

  "Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation.) maakte er een explosieve, emotionele en exceptionele film van, die de chaos en verwarring in een kinderhoofd in kaart brengt. (...)

  Dana Linssen - De Filmkrant

  Ode aan de kindergeest

  "De acteurs, de aankleding en de locaties zijn van grote klasse. Het is vooral bewonderenswaardig hoe Jonze bij die niet aflatende reeks van beslissingen de sfeer van zijn film heeft weten te bewaken. Van begin tot eind is Where the Wild Things Are een feest van de verbeelding met een serieuze, melancholieke ondertoon. Dichter bij de belevingswereld van een 8-jarige jongen kun je niet komen, en je moet een hart van steen hebben om daar niet door te worden geraakt."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant

  Where the Wild Things Are

  "Geen kinderfilm, maar een film over kind zijn, zo typeert regisseur Spike Jonze Where the Wild Things Are. De film werd een jaar uitgesteld na geruchten over testvoorstellingen vol huilende en weglopende kinderen. Maar ook na een extra jaar priegelen is het een film voor volwassenen gebleven, en als zodanig een verrassende ervaring."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad

  Where the Wild Things Are

  "Where the Wild Things Are is in veel opzichten een unieke film: een plot is bijna afwezig en hij mag dan op het eerste gezicht lijken op een jeugdfilm, dat is hij zeker niet. Hoewel niet al te breekbare ukkies er ook zeker van zullen genieten, valt er voor bovenmaatse kids veel meer te halen uit het verhaal over een jongetje (supertalent Max Records) dat in een boze bui wegvlucht in een fantasiewereld die bevolkt wordt door pratende monsters."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Where the Wild Things Are

  "Where the wild things are is een origineel en pienter, maar geen meeslepend kunststukje."

  Jos van der Burg - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 januari 2010
  Film1 première: Zondag 13 maart 2011
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Max en de Maximonsters (NL)