Twilight

Twilight (2008)

Film1
7.8 / 10
361
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Catherine Hardwicke
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, meer »
Lengte: 120 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Een tienermeisje brengt zichzelf in levensgevaar wanneer ze verliefd wordt op een vampier

Bella Swan (Kristen Stewart) is altijd een beetje anders geweest dan haar leeftijdsgenoten op de middelbare school. Wanneer haar moeder hertrouwt en Bella bij haar vader gaat wonen, ontmoet ze de mysterieuze Edward Cullen (Robert Pattinson). Hij is ook een beetje anders, want hij is een vampier. Hij drinkt geen bloed en heeft geen scherpe hoektanden, maar hij is wel onsterfelijk en verschrikkelijk sterk. Als de aartsvijanden van Edward achter hun prille relatie komen, is Bella haar leven niet zeker.

Twilight is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephenie Meyer. Ze heeft nog drie boeken over Bella en vampier Edward geschreven; New Moon, Eclipse en Breaking Dawn.******

Film1 Recensie: Twilight is de perfecte film... voor meisjes rond de dertien

Twilight slaagt erin om een frisse wind te laten waaien in het overvolle vampierengenre. Het gebrek aan humor om de superdramatische kalverliefde tussen Bella en Edward te relativeren, draait het kijkplezier de nek om voor iedereen van het mannelijk geslacht en kijkers boven de zestien jaar. Mocht je wel in de doelgroep vallen, mag je gerust er twee sterren bij optellen.

Lees verder