I Love Dries

I Love Dries (2008)

IMDb
4.4 / 10 166
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Tom Six
Cast: Dries Roelvink, Sugar Lee Hooper, meer »
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Komedie van Tom Six rondom volkszanger Dries Roelvink, die ontvoerd wordt door twee dikke fans die graag een kind van hem willen

Een fors Hollands stel, Freek en Teuntje, kan tot hun grote verdriet geen babies krijgen omdat de man onvruchtbaar is. Ze delen samen een enorme obsessie voor volkszanger Dries Roelvink. Daarom besluiten ze om hun grote idool te ontvoeren naar hun oude stacaravan op het platteland. Losgeld willen ze niet, maar wel het zaad van de zanger, want een kindje van hun idool is hun grootste wens. Ze laten arme Dries pas vrij tot hij Teuntje zwanger heeft gemaakt. Na een paar mislukte ontsnappingspogingen en het hopeloze vooruitzicht op een jarenlange logeerpartij, beseft Dries dat hij maar een ding kan doen om weer vrij te komen.

Het filmdebuut van Dries Roelvink stond eerst gepland voor februari 2008, als hoogtepunt van een concert dat de blonde chansonnier zou geven in Ahoy. Maar toen het concert werd afgeblazen wegens gebrek aan belangstelling, kon de film ook geen distributeurs meer vinden. De regie ligt in handen van Tom Six, die eerder de komedies Gay en Honeyz maakte. Naast de zanger worden rollen vertolkt door Chiel Montagne, Sugar Lee Hooper en het dikke echtpaar René en Rikkie de Wit uit het SBS-programma De Afvallers.