The Haunting in Connecticut

The Haunting in Connecticut (2009)

Film1
6.1 / 10
99
Pers
40% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Peter Cornwell
Cast: Virginia Madsen, Ty Wood, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Het gezin Campbell krijgt te maken met bovennatuurlijke krachten in hun nieuwe huis, dat vroeger een mortuarium blijkt te zijn geweest

Wanneer zoon Matt ernstig ziek wordt is het gezin Campbell genoodzaakt naar Connecticut te verhuizen voor zijn behandeling. De familie probeert zich te aarden in hun nieuwe onderkomen als Matt bezeten raakt door paranormale verschijnselen. Het Victoriaanse huis dat ze betrekken, blijkt een oud mortuarium met een bovennatuurlijk verleden. In een wanhopige poging haar dierbaren te redden wendt Sara zich tot een eigenaardige priester die het kwaad lijkt te bezweren. Tot Matts conditie plots verslechtert en het gezin in levensgevaar raakt.

Deze horrorthriller is gebaseerd op het verhaal van de familie Campbell, die in verschillende talkshows en op Discovery Channel vertelde over de paranormale gebeurtenissen in het huis wat ze in 1986 huurden.****

Film1 Recensie: Spookhuis vertoont ernstige gebreken

Deze spookfilm met in de hoofdrol Virginia Madsen moet het vooral hebben van het creepy sfeertje en de mooie plaatjes, want de plot is voorspelbaar en afgezaagd. Het is al vrij vlot duidelijk wat er allemaal aan de hand is en dan wordt het horlogekijken.

Lees verder
 • Pers - 40%  
  40

  Spookhuis vertoont ernstige gebreken

  Deze spookfilm met in de hoofdrol Virginia Madsen moet het vooral hebben van het creepy sfeertje en de mooie plaatjes, want de plot is voorspelbaar en afgezaagd. Het is al vrij vlot duidelijk wat er allemaal aan de hand is en dan wordt het horlogekijken.

  Arjan Welles - Film1

  Eerder lachwekkend dan griezelig

  "The Haunting of Connecticut kent een paar aardige vondsten, verder wordt elk genrecliché en schokeffect in de strijd geworpen zonder enig gevoel voor opbouw, maat, timing, zin of rede."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad

  Somber en bloedserieus

  "The haunting in Connecticut is een halfgeslaagde hellevaart, die in het licht van andere recente Amerikaanse horrorfilms zeker geen slecht figuur slaat."

  Bart van der Put - Het Parool

  The Haunting wil te veel

  "Debuterend regisseur Peter Cornwell gaat zich te buiten gaan aan een overdaad aan schrikmomenten, ingeluid door onheilspellende muziek en hyperactief gemonteerde droomsequenties vol special effects, maar dat is op den duur slechts vermoeiend en soms zelfs lachwekkend."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 30 april 2009
  Film1 première: Vrijdag 21 mei 2010
  Distributeur: Benelux Film Distributors