The Proposal

The Proposal (2009)

Film1
7.2 / 10
371
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Anne Fletcher
Cast: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

De opdringerige baas van Andrew dwingt hem om met haar te trouwen, zodat ze niet wordt uitgezet naar Canada

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de angstvallige gevolgen.

Sandra Bullock werd voor haar rol genomineerd voor een Golden Globe. De film werd geregisseerd door Anne Fletcher die in 2006, na jaren als danser en choreografe gewerkt te hebben, haar regiedebuut maakte met de dansfilm 'Step Up'.*******

Film1 Recensie: Vermakelijk invulling van een afgezaagd genre

Hoe het allemaal verloopt is wel te voorspellen, daar moet deze romcom het net als vele genregenoten niet van hebben. De sterke een-tweetjes tussen een goed op elkaar ingespeelde Sandra Bullock en Ryan Reynolds zijn erg vermakelijk.

Lees verder