Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje (2011)

Film1
7.3 / 10
46
IMDb
6.3 / 10 361
Pers
64% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Kinderfilm
Regie: Joram Lürsen
Cast: Ole Kroes, Remko Vrijdag, meer »
Lengte: 95 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Spannende familiefilm naar het populaire boek van Paul van Loon, over een jongen die op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een weerwolf

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt, keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem 'Dolfje weerwolfje'. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren.

Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. De regie ligt in handen van Joram Lürsen, die eerder succes had met In Oranje en Alles is Liefde. • Pers - 64%  
  80

  Meer een puppy dan een eng monster

  "Onder regie van Joram Lürsen is het bekroonde en veelgelezen eerste boek uit de successerie van Paul van Loon verfilmd tot een charmant avontuur voor het hele gezin."

  Ab Zagt - AD
  80

  Schattig weerwolfje met bril en piepstem

  "Het siert de filmmakers dat ze niet met de kinderboekenheld aan de haal gaan, maar hem juist zo dicht mogelijk proberen te benaderen/ (...) Dolfje Weerwolfje draait niet om effecten en sensatie, maar om herkenbare kinderpsychologie."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  80

  Zachtaardig, onschuldig en af en toe lekker maf

  "Er is geen regisseur in Nederland die dit boek had kunnen verfilmen zoals Joram Lürsen. De regisseur van Alles is Liefde en Het Geheim weet ongeacht het verhaal een feelgood-sfeer op te roepen, zonder dat het de film gaat overheersen."

  Fabian Melchers - Neerlands Filmdoek
  70

  Verjaardag krijgt staartje

  "Zijn onzekerheid en z'n angst om anders te zijn en er niet bij te horen, maken van Dolfje Weerwolfje juist ook weer een heel menselijk avontuur. Zulke momenten van herkenning beroeren uiteindelijk meer snaren dan de digitale tovenarij waarmee de regisseur Dolfje laat rondhupsen als een wolfje."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Weerwolf is alles behalve monsterachtig

  "Joram Lürsen doet het na kersthit 'Het geheim' gewoon nog eens opnieuw: 'Dolfje Weerwolfje' is een warme en lieve film, waar iedereen - jong en oud - met een brede glimlach van zal genieten. "

  Monica Meijer - Movie 2 Movie
  60

  Alles aan de film schreeuwt 'schattig'

  "Een brave familiefilm, waarin weinig echt opwindends gebeurt."

  Arjan van Doremalen - Veronica Magazine
  60

  Anders zijn binnen aaibare kaders

  "Het grootste euvel van de film is de dubbelzinnige moraal. Dolfje krijgt enerzijds te horen dat niemand gewoon is en dat het oké is om anders te zijn - maar dan wel alleen als je bovengemiddelde dingen kunt... (...) Anderzijds wordt hem geruststellend te kennen gegeven dat hij eigenlijk best wel normaal is. Die tweeslachtigheid is illustratief voor de hele film, die wel erg hengelt naar de gunst van het publiek: anders zijn mag, maar binnen aaibare kaders."

  Karin Wolfs - Cinema.nl
  60

  De wolf in jezelf

  "Pesten, adoptie, anders zijn, het zit er allemaal in en wordt met enige regelmaat benadrukt. Van mij had dat wat minder gemogen, al kan je er soms ook een knipoog naar de omgang met probleemkinderen in zien."

  Leo Bankersen - De Filmkrant
  40

  Inventiviteit en kwaliteit hadden een tandje hoger gemogen

  "Het kost Lürsen, die met Het Geheim nog een van de beste Nederlandse jeugdfilms in jaren afleverde, de grootst mogelijke moeite om zijn Van Loon-verfilming een eigen smoel mee te geven. Hij wordt in zijn verwoede pogingen gehinderd door een schamel budget, een matig acterend hoofdrolspelertje en een weinig sprankelend scenario."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Verfilming van leuk kinderboek valt tegen

  "Ole Kroes is een schattig jochie (...) maar geen erg aansprekende Dolfje. Regisseur Joram Lürsen laat hem voortdurend heel sip en zorgelijk kijken. (...) Het plezier waarmee Paul van Loon zijn verhalen vertelt, verdiende een sprankelender film."

  Barend de Voogd - Nu.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 30 november 2011
  Film1 première: Zondag 11 november 2012
  Distributeur: Benelux Film Distributors