My Sister's Keeper

My Sister's Keeper (2009)

Film1
7.5 / 10
171
IMDb
7.4 / 10 53704
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Nick Cassavetes
Cast: Abigail Breslin, Cameron Diaz, Jason Patric, Alec Baldwin, Evan Ellingson
Genre: Drama
Lengte: 109 minuten

Drama van Nick Cassavetes naar het boek van Jodi Picoult met Abigail Breslin als een meisje dat in opstand komt om beenmerg aan haar zus af te staan

Het leven van Sara en Brian Fitzgerald samen met hun zoon en twee jaar oude dochter Kate zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer ze te horen krijgen dat Kate leukemie heeft. Hun enige hoop is nog een kind te krijgen waarmee ze het leven van Kate kunnen redden. Voor sommigen roept dergelijke genetische manipulatie zowel morele als ethische vragen op. Voor de familie Fitzgerald, met name Sara, is er geen andere keuze dan er alles aan te doen om Kate in leven te houden. En hun nieuwe dochter Anna is hun enige hoop. Maar als Anna 11 jaar is, komt ze in opstand om haar beenmerg af te staan aan Sara.

Nick Cassavetes, bekend van 'The Notebook', regisseerde dit drama naar het boek van Jodi Picoult.

Trailer

Meer video's

Overige informatie

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Bioscooppremière: Donderdag 27 augustus 2009
Film1 première: Vrijdag 24 december 2010
Distributeur: Warner Bros

Reacties (27)

  • yvs
  • vrijdag 4 februari 2011
  • 18:49

  Wat een mooie film, echte aanrader. Moeilijk droog houden.

 • Hele mooie en goede film.
  Zeer mooi verhaal, aangrijpend.

 • Ik heb deze film met gemengde gevoelens bekeken. Hij is ontroerend, heftig soms, en komt hard aan. Ik moest wennen aan een serieuze rol van Cameron Diaz maar ze doet het zeker niet slecht. De rol gespeelt door de dochter die kanker heeft is erg goed en zeer aannemelijk; daar zou ze voor mij zo een oscar voor krijgen!!! Aan een kant kan je begrip opbrengen voor de manier hoe de moeder "doet" maar aan de andere kant is het natuurlijk schandalig om daarvoor een kind op de wereld te zetten, waarvan je ook geacht wordt te houden, en te beschermen. Vandaar mijn gemengde gevoelens. Ik mag er toch van uitgaan dat deze film niet op waarheid berust hč??!! Ik heb er nog niks over gelezen.

  • j-lion
  • zaterdag 12 november 2011
  • 19:38

  Hele mooie film met tranen gekeken

  • Tarkus
  • zaterdag 10 mei 2014
  • 11:01

  Erg emotioneel beladen film.
  Verbijsterend verhaal, waarbij je je afvraagt 'wie heeft het nu bij het rechte eind'.
  Ik versta heel goed dat de moeder vecht voor haar aan kanker leidende kind, maar dat ze er een andere dochter voor moet opofferen... dat gaat me een beetje te ver..
  Wat me vooral opviel is dat de beide dochters de situatie veel volwassener aanpakken dan de moeder zelf.
  Puike vertolkingen vooral van Cameron Diaz als de moeder, die we niet echt gewend zijn te zien in rollen als deze, en vooral ook de kinderen zijn enorm goed.
  Ik kan moeilijk de term, 'ik heb genoten van deze film' gebruiken, gezien het zwaar belanden onderwerp, maar dat het een zeer interessante prent is dat staat vast, leerrijk ook.
  Kortom: toch zeer de moeite waard dit drama.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen