Tangled

Tangled (2010)

Film1
7.6 / 10
111
IMDb
7.2 / 10 18
Pers
85% 2
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Komedie, Musical
Regie: Nathan Greno, Byron Howard
Cast: Mandy Moore, Zachary Levi, meer »
Lengte: 101 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Animatiemusical van Disney naar het beroemde sprookje Raponsje van de broers Grimm

Prinses Rapunzel is een mooi meisje met magisch goudblond haar van twintig meter lang. Als baby is ze gestolen uit het paleis van haar ouders en opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten en een normaal tienermeisje te zijn. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste crimineel van het koninkrijk, ridder Flynn, langs haar toren komt en via haar lange haar de toren kan klimmen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op avontuur te gaan.

Deze vrolijke animatiemusical van Disney is gebaseerd op het beroemde sprookje Raponsje van de broers Grimm. Het liedje 'I See the Light' uit de film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Originele Song.*********

Film1 Recensie: Rapunzel is haarfijn in balans

Rapunzel stijgt boven de gemiddelde Disney prinsessenfilm uit door de gebalanceerde mix van humor, romantiek en actie. Het dunne verhaal krijgt glans door de aanwezigheid van bijfiguren die, zonder flauw te worden, de spanning doorbreken met humor. Met recht een nieuwe Disneyklassieker.

Lees verder