Triangle

Triangle (2009)

Film1
6.5 / 10
114
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Mysterie, Thriller
Regie: Christopher Smith
Cast: Melissa George, Liam Hemsworth, meer »
Lengte: 94 minuten
Land: AustraliŽ
Taal: Engels

Thriller over een schip dat in de Bermuda-driehoek terechtkomt en waar aan boord een onbekende persoon terreur zaait

Triangle is een unieke psychologische thriller. Als Jess gaat zeilen met een groep vrienden heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt. Haar wantrouwen wordt realiteit wanneer het jacht in een storm terecht komt en iedereen over moet stappen op een passerend cruiseschip en Jess het gevoel heeft dat ze hier al eerder is geweest. Het schip blijkt verlaten, de klok staat stil, maar ze zijn niet alleen... Iemand heeft als doel op het stel te jagen en Jess heeft onbewust de sleutel om een einde te maken aan deze terreur.

Melissa George speelt de hoofdrol in deze psychologische thriller. De Australische actrice werd in eigen land bekend met haar rol in de soap 'Home and Away' en brak internationaal door met rollen in 'Mulholland Dr.' en 'The Amityville Horror'.********

Film1 Recensie: Onbehouden vaart

Deze spannende horror-thriller heeft een relatief formulematige start maar gooit er dan een uiterst interessant gegeven in waardoor de accenten compleet anders komen te liggen. Je moet je kop er flink bijhouden al is de vraag of je er dan wel helemaal uitkomt.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Onbehouden vaart

  Deze spannende horror-thriller heeft een relatief formulematige start maar gooit er dan een uiterst interessant gegeven in waardoor de accenten compleet anders komen te liggen. Je moet je kop er flink bijhouden al is de vraag of je er dan wel helemaal uitkomt.

  Arjan Welles - Film1

  Triangle

  "Het is een goede zaak dat een genrefilmer in tijden van het grote herkauwen in Hollywood de lat bewust hoger legt en de intelligentie van zijn publiek niet onderschat, maar Triangle zit zo gekunsteld in elkaar dat de personages zetstukken in het schaakspel van de maker blijven. Het maakt de amusante film eerder intrigerend dan spannend, maar dat neemt niet weg dat Smith een aanwinst voor het genre is."

  Bart van der Put - Het Parool

  Triangle

  "Hoe minder je van tevoren weet, hoe leuker het is en zodra de film is afgelopen, wil je hem opnieuw zien om te kijken of alles wel klopt. Triangle is daarmee een hele opluchting zo vlak na het hersenloze Paranormal Activity. Dit is een enge film waar je echt je kop bij moet houden."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine

  Triangle

  "Nachtmerriefilm Triangle roept de herinnering op aan zoveel andere films dat een goed bij elkaar gejatte psychothriller resteert (...) De kracht van de film ligt in de verrassing en als die eraf is, rest alleen een puzzeltje waarvoor de stukjes inventief, maar ook tamelijk minimalistisch, zijn ingezet om steeds weer een ander plaatje te tonen. Dat leidt onverbiddelijk tot herhaling."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad

  Triangle draait in cirkels

  "...een wat geforceerde rit richting hellepoort die meer richting naargeestig en onvermijdelijk overhelt dan richting geÔnspireerd. Een interessante film in zijn genre is Triangle zonder meer, maar een aanrader toch niet echt."

  Willem Schouten - Spits
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 januari 2010
  Film1 première: Maandag 18 oktober 2010
  Distributeur: A-Film Entertainment