Nanny McPhee 2: De vonken vliegen eraf

Nanny McPhee 2: De vonken vliegen eraf (2010)

Film1
6.6 / 10
12
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Fantasy, Komedie
Regie: Susanna White
Cast: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Groot-Brittannië, Frankrijk
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Een bezorgde jonge moeder roept de hulp in van kinderjuf Nanny McPhee die haar toverkunsten gebruikt om de kinderen een lesje te leren

Ditmaal verschijnt Nanny McPhee aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevr. Isabel Green die probeert de familieboerderij draaiende te houden terwijl haar man oorlog voert. Nanny McPhee komt tot de ontdekking dat de oorlog ook is uitgebroken tussen de luidruchtige plattelands kinderen van mevrouw Green en hun verwende neefjes uit de stad. Plotseling gebeuren er wel hele bijzondere dingen: van een vliegende motorfiets, een biggetje dat in bomen klimt tot een plotseling tot leven komend standbeeld en baby olifantje dat op de vreemdste plekken opduikt aan toe. Met behulp van haar magische krachten weet Nanny McPhee de kinderen vijf nieuwe lessen te leren.

Net zoals bij Nanny McPhee uit 2005 is Emma Thompson opnieuw verantwoordelijk voor zowel de hoofdrol als het scenario. Regisseuse Susanna White werkte hiervoor aan de bekroonde miniserie Generation Kill.********

Film1 Recensie: Magisch Brits kinderfeestje

Het plezier bij dit vervolg op de familiefilm uit 2006 spat van het scherm. Dit komt vooral door het spitsvondige scenario van Emma Thompson en het uitstekende acteerwerk. Deze twee 'Nanny McPhee' heeft nog meer magie en wat meer vaart dan het vorige deel en is prima te volgen als je deel één niet hebt gezien.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Magisch Brits kinderfeestje

  Het plezier bij dit vervolg op de familiefilm uit 2006 spat van het scherm. Dit komt vooral door het spitsvondige scenario van Emma Thompson en het uitstekende acteerwerk. Deze twee 'Nanny McPhee' heeft nog meer magie en wat meer vaart dan het vorige deel en is prima te volgen als je deel één niet hebt gezien.

  Arjan Welles - Film1

  Nanny McPhee and the Big Bang

  "Erg amusant, en door de aanwezige sterrencast, die verder nog bestaat uit Ralph Fiennes, Maggie Smith, Rhys Ifans en Ewan McGregor, zullen ook de meegekomen volwassenen zich niet vervelen bij dit magische en soms zelfs ontroerende sprookje."

  Edgar Schaake - Veronica Magazine

  Nanny McPhee and the Big Bang

  "Het eerste deel van de film is nogal flauw en wisselvallig, maar met de komst van Nanny krijgt de film vertrouwen in zijn eigen toon en wordt het aangenaam om naar de avonturen van het hele gezin te kijken."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad

  Nanny McPhee and the Big Bang

  "Nanny McPhee and the Big Bang is een film met een serieuze kern, waarin de dreiging van een verre oorlog opeens op het Engelse platteland komt en we verder in allerlei magische avonturen terechtkomen die de kijker het gevoel geven dat hij een ouderwetse film in de beste zin van het woord heeft gezien. En dat de beste Britse acteurs zich in een familiefilm van hun beste kant laten zien is ook mooi meegenomen."

  Mark Moorman - Het Parool

  Nanny McPhee verovert opnieuw onze harten

  "Nanny McPhee and the Big Bang is net als het eerste deel een tijdloze kinderfilm met alle ingrediënten van een klassiek sprookje. (...) ... Emma Thompson doet wat ze ook al deed in deel één: onze harten veroveren als Nanny McPhee."

  Spits

  Ouderwets degelijk kindervermaak

  Thompsons toon is wat oubollig, maar haar timing is goed en haar humor aanstekelijk. Niet voor niets speelt Nanny McPhee in een onbepaald verleden: ondanks een vleugje magie à la Harry Potter is het ouderwets degelijk kindervermaak.

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 24 maart 2010
  Film1 première: Zondag 8 mei 2011
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Nanny McPhee and the Big Bang (NL), Nanny McPhee Returns