Pietje Bell

Pietje Bell (2002)

Film1
7.4 / 10
30
IMDb
6.3 / 10 674
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Kinderfilm
Regie: Maria Peters
Cast: Quinten Schram, Frensch de Groot, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Nederland, Duitsland
Taal: Nederlands

Verfilming van de eerste twee Pietje Bell boeken waarin de belhamel Pietje Bell de stad op stelten zet en een spannend avontuur beleeft.

Pietje Bell is een brutaal jochie dat met zijn kwajongensstreken het bloed onder de nagels van zijn slachtoffers weet te halen. Sommige kunnen hem daarom niet uitstaan, anderen beschouwen hem als een held. Zo ook de journalist Paul Velinga, die de streken van Pietje op de voorpagina van zijn krant 'Het Laatste Nieuws' zet. Als Pietje na een uit de hand gelopen avontuur met zijn vriendje Sproet op de vlucht slaat, komt hij per ongeluk op het spoor van een echte dievenbende. Ondertussen worden er nare stukken over Pietje in de krant gepubliceerd. Om de krant slim af te zijn besluit Pietje onzichtbaar te worden en de bende van De Zwarte Hand op te richten. Het avontuur is begonnen.

'Pietje Bell' is na onder andere 'De tasjesdief' en 'Kruimeltje' de zoveelste geslaagde kinderfilm van regisseur Maria Peters. Het is een prachtig vormgegeven familiefilm geworden waar het enthousiasme van af straalt. Gebaseerd op de eerste twee delen van de Pietje Bell boeken van Chris van Abkoude, bevat de film een groot aantal bekende Nederlandse acteurs en actrices waaronder Arjan Ederveen, Angela Groothuizen, Rick Engelkes, Marjan Luif en Willem Nijholt. Pietje Bell zelf wordt gespeeld door Quinten Schram, het zoontje van producent Dave Schram en regisseur Maria Peters. Waren alle Nederlandse films maar zo goed als de kinderfilms uit ons kikkerlandje.