Unknown

Unknown (2011)

Film1
7.5 / 10
44
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Mysterie, Thriller
Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Frank Langella, meer »
Lengte: 113 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk
Taal: Engels

Thriller over een man die ontwaakt uit een coma en erachter komt dat iemand anders zijn identiteit heeft aangenomen

Dr. Martin Harris ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn en komt tot de ontdekking dat zijn vrouw hem niet meer herkent en een andere man zijn identiteit heeft aangenomen. Als de ongelovige autoriteiten zijn verhaal in de wind slaan en Martin achtervolgd wordt door huurmoordenaars, slaat hij uitgeput en alleen op de vlucht. Martin staat er geheel alleen voor in een vreemd land, maar krijgt hulp uit onverwachte hoek. Hij stort zich halsoverkop in een dodelijk mysterie dat hem laat twijfelen aan zichzelf en zijn identiteit, maar ook aan hoever hij wil gaan om achter de waarheid te komen*******

Film1 Recensie: Onbekend maakt onbemind

Unknown van regisseur Jaume Collet-Serra (House of Wax, Orphan) is een degelijke actiethriller, die erg vermakelijk en verfrissend begint, maar uiteindelijk ontaardt in een clichématige invuloefening. Desondanks is het leuk om acteur Liam Neeson - net als in succesfilm Taken uit 2008 - te zien als een kruising tussen burgerman en actieheld.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Onbekend maakt onbemind

  Unknown van regisseur Jaume Collet-Serra (House of Wax, Orphan) is een degelijke actiethriller, die erg vermakelijk en verfrissend begint, maar uiteindelijk ontaardt in een clichématige invuloefening. Desondanks is het leuk om acteur Liam Neeson - net als in succesfilm Taken uit 2008 - te zien als een kruising tussen burgerman en actieheld.

  Wander Theunis - Film1

  Amusant achtbaanritje

  "Met een malle wending aan het slot lijken de scenarioschrijvers alle prangende vragen over de plotkronkels te beantwoorden, maar echt bevredigend is de verklaring helaas niet. Het maakt Unknown tot een amusant achtbaanritje, dat net voor de laatste bocht knarsend tot stilstand komt."

  Bart van der Put, Het Parool

  Bruno Ganz is intrigerend hoogtepunt Unknown

  "Regisseur Jaume Collet-Serra kan goed overweg met actiescènes. Liam Neeson blijkt na Taken opnieuw zo geloofwaardig als kan als nerdige wetenschapper die voor een auto-achtervolging meer of minder zijn hand niet omdraait. Maar hoogtepunt is Bruno Ganz als intrigerende oud-Stasi-medewerker met hart voor zijn werk en een schitterende ontmoeting die doet verlangen naar spionnenfilms uit de Koude Oorlog-tijd."

  Floortje Smit, De Volkskrant

  Neeson houdt de boel nipt overeind

  "Neesons Hitchcockiaanse verwikkelingen leveren in handen van regisseur Jaume Collet-Serra een actiethriller op die lang intrigeert. Toch gaat het bouwwerk van opeengestapelde onwaarschijnlijkheden gaandeweg wankelen. Nog een geluk dat Neeson, die zich in Taken (2008) al eens tot een verrassende actieheld ontpopte, zijn ook hier zijn brede schouders eronder zet. Daarmee houdt hij de boel nipt overeind."

  Marco Weijers, De Telegraaf

  Neeson is vakkundige opvolger Ford

  "Liam Neeson is de vakkundige opvolger van Harrison Ford wanneer het gaat om het spelen van personages die zich uit een wespennest moeten redden omdat ze niet geloofd en/of ten onrechte berschuldigd worden (hij deed het ook al in Taken). Het verhaal is wel wat aan de ongeloofwaardige kant en de dialogen zijn af en toe zwak."

  Mario Wisse, Metro
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 mei 2011
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: Unknown White Male