Ted

Ted (2012)

Film1
7.6 / 10
76
IMDb
7 / 10 431374
Pers
66% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Seth MacFarlane
Cast: Mark Wahlberg, Mila Kunis, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Regiedebuut van Seth MacFarlane (Family Guy) waarin Mark Wahlberg zijn teddybeer Ted tot leven wenst, met alle gevolgen van dien

John Bennett is een volwassen man die zijn leven deelt met een teddybeer: Ted. John mocht als kind een wens doen en zo kwam Ted tot leven. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

Ted is een komedie van Seth McFarlane, de bedenker van de populaire animatieserie Family Guy. Hij is de schrijver, regisseur én stem van Ted.********

Film1 Recensie: Bromance met een vuilbekkende teddybeer

Seth MacFarlane stopt zijn eerste speelfilm vol elementen die zijn serie Family Guy tot een groot succes maken. Deze mix van beledigingen, intelligente dialogen en kinderlijke grappen blijft bijna altijd in balans en het simpele gegeven van een man en zijn pratende knuffel wordt tot het uiterste benut.

Lees verder
 • Pers - 66%  
  80

  Bromance met een vuilbekkende teddybeer

  Seth MacFarlane stopt zijn eerste speelfilm vol elementen die zijn serie Family Guy tot een groot succes maken. Deze mix van beledigingen, intelligente dialogen en kinderlijke grappen blijft bijna altijd in balans en het simpele gegeven van een man en zijn pratende knuffel wordt tot het uiterste benut.

  Anneke Arentsen - Film1
  80

  Een schoft van een teddybeer

  "Om de kijker ook sympathie te laten opbrengen voor een schoft van een teddybeer, heb je een grootheid als Seth MacFarlane nodig. (...) De grappige momenten zijn wel wat dungezaaider dan in andere producties van MacFarlane."

  Danielle Kool - Spits
  80

  Grensoverschrijdend maar nooit te ver

  "Ted is een geweldige komedie, die wellicht af en toe een aantal grenzen overschrijdt, maar nooit helemaal over het randje gaat. (...) De film is van begin tot eind hilarisch en de combinatie hiervan met het zeer fijne acteerwerk van de cast maakt het tot een geweldige film."

  Alette Kreuze - Filmpjekijken.com
  80

  Spitsvondig schrijfwerk houdt Ted op gang

  "Alles staat en valt echter met het grensverleggende script dat een rake mix is van grappen, cynisme en het op de hak nemen van klef sentiment en vriendschap. (...) De verhaalboog van een klassieke driehoeksverhouding voldoet precies aan de verwachtingen, maar fungeert als cement om rake humor, absurditeiten, vederlicht drama en zelfs wat actie aan elkaar te verbinden."

  Arjen Welles - FilmTotaal
  80

  Ted is een grote kleine ster

  "Een onvolwassen kerel, zijn zeurende vriendin en een loltrappende beer - als je dat nét even verkeerd aanpakt, wordt dat een taaie zit. Maar de geslaagde grappen en snedige dialogen maken van Ted de leukste comedy die we dit jaar hebben gezien."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  Politiek incorrect feestje met boerende knuffel

  "De laconieke Wahlberg redt het verhaal dat ook extra gekruid wordt door verrassingsoptredens van Norah Jones, Ryan Reynolds, Flash Gordons Sam Jones en de geweldige act van Giovanna Ribisi op de foute jaren '80-hit I Think Were Alone Now."

  Annemart van Rhee - AD
  60

  Scheten boven toegestane norm

  "Misschien is het makkelijk scoren, zo'n lief beertje dat een fles bier achterover slaat of iemand een klap verkoopt, maar je blijft er onwillekeurig om lachen. (...) Ook jammer is de voorspelbare afwikkeling van het verhaaltje. Weliswaar steekt MacFarlane de draak met genreclichés, maar dat doet hij nog veel te voorzichtig - een dosis van het absurdisme dat de betere Family Guy-aflevering kenmerkt, wordt node gemist."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Toch nog een braaf verhaaltje

  "Dat Ted vol platte, grove humor zit, is precies MacFarlanes bedoeling. (...) Maar MacFarlane zet de subversieve toon niet tot het einde door. (...) Het maakt Ted tot een komedie die net niet fout genoeg durft te zijn."

  Pauline Kleijer - Volkskrant
  60

  Typisch Amerikaanse alles-komt-goed film

  "Uitsluitend de scherpe humor lijkt in Ted centraal te staan. Alhoewel het verhaal beter had kunnen worden uitgewerkt en het geheel wat onsamenhangend lijkt, zijn het de zinsneden van MacFarlane die Ted onderscheiden van andere komedies."

  Omar Larabi - MovieScene
  50

  Eeuwige puber

  "Als de film van Seth MacFarlane iets níet is, dan is het politiek correct. Uithalen naar alles en iedereen, ook naar collega's als geestverwant Adam Sandler en de arme debutant Brandon Routh van het mislukte Superman Returns strooien wat peper over het nogal flauwe komische gerecht. Een draai aan het verwachte toetje past daar ook bij."

  Eric Koch - De Telegraaf
  40

  Nietszeggende grappen in een geforceerd verhaal

  "Ted is van de bedenkers van "Family Guy", "American Dad" en "The Cleveland Show". De typische humor van deze shows is iets waar je van moet houden, maar zelf als je wél fan van die series bent, is 'Ted' nog niet grappig."

  Mirte Brethouwer - Cinemagazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 13 september 2012
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Teddy Bear