Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Film1
5.5 / 10
12
Pers
52% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Geschiedenis, Horror, Komedie
Regie: Burr Steers
Cast: Lily James, Sam Riley, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Absurdistische versie van de klassieker van Jane Austen waarin de hoofdpersonen het op moeten nemen tegen zombies

Engeland, 19e eeuw. Elizabeth Bennett en haar vier bevallige zussen worden door hun vader getraind in de vechtkunsten om zombie-aanvallen af te weren. Hun moeder probeert haar dochters ondertussen wanhopig aan de man te helpen en is blij met de komst van Mr. Darcy. Deze knappe maar onuitstaanbare man is behalve een fanatieke zombiemoordenaar, ook het levende voorbeeld van het vooroordeel dat heerst over de hogere klasse. Als de zombie-uitbraak epidemische vormen aanneemt moeten alle partijen hun trots inslikken en hun krachten bundelen om de levende doden in het bloeddoorlopen slagveld voor eens en voor altijd te verslaan.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Seth Grahame-Smith uit 2009. Het boek, en de film, volgt het klassieke verhaal van Jane Austen grotendeels maar speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin zombies over het Britse platteland strompelen.******

Film1 Recensie: Cultureel verantwoorde zombie slasher

Ondanks het letterlijke gebruik van dialogen uit Pride and Prejudice is de finesse in deze boekverfilming ver te zoeken. In de basis een prima zombiefilm met een paar goede komische momenten en wat degelijk hak- en snijwerk maar niet de briljante genre mash-up waar we op hoopten.

Lees verder
 • Pers - 52%  
  60

  Cultureel verantwoorde zombie slasher

  Ondanks het letterlijke gebruik van dialogen uit Pride and Prejudice is de finesse in deze boekverfilming ver te zoeken. In de basis een prima zombiefilm met een paar goede komische momenten en wat degelijk hak- en snijwerk maar niet de briljante genre mash-up waar we op hoopten.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  60

  Ware liefde tussen smerige zombies

  "De grap van het boek Pride and Prejudice and Zombies is juist dat de teksten en de taal van Jane Austen naadloos overgaan in de zombieaanvallen van Grahame-Smith. (..) Terwijl de filmversie zo overduidelijk ironisch bedoeld is, dat die niet meer dan een gniffel oproept."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  50

  Bizarre mengelmoes

  "Pride and Prejudice and Zombies eindigt als een bizarre mengelmoes die, hoe vermakelijk de toevoegingen ook af en toe zijn, uiteindelijk als parodie en kostuumdrama zijn doel mist."

  Martijn Hamerling - FilmTotaal
  50

  Zombies in een liefdesverhaal

  "Al met al is Pride and Prejudice and Zombies een film geworden waar veel meer uit te halen viel en waarbij je als kijker zeer teleurgesteld de bioscoop uitloopt."

  Joris Regterschot - FilmVandaag.nl
  40

  Niet voor de Austin-fanatiekeling

  "Pride and Prejudice and Zombies is zeker niet voor de Austin-fanatiekeling, maar voor iedereen die een kostuumdrama wil zien waar de preutsheid en theekransjes af en toe verstoord worden door een lijk dat net is opgestaan uit zijn graf, is deze film zeker vermakelijk. De film kent spannende momenten, met af en toe een goede grap en neemt zichzelf vooral niet te serieus."

  Isabeau van Halm - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 18 februari 2016
  Distributeur: Independent Films
 • Reacties (2)  
   • gerardvanderland
   • vrijdag 19 februari 2016
   • 00:12

   Deze film heeft mij positief verrast, met name door de trailer waren mijn verwachtingen niet zo hoog, en volgens een van de (matige) recensies zou ik als kijker zeer teleurgesteld de bioscoop zijn uitgelopen, maar dat was geenszins het geval. Tuurlijk kun je er wel wat op aanmerken, het zombie-element voegt (te) weinig toe, maar ik vond het al met al toch behoorlijk vermakelijk. Ik geef 'm daarom een 7.

   • nieuwsfilm1dct
   • zaterdag 4 maart 2017
   • 23:10

   Een matige actie/horror/romantiek film...
   Een matige verhaal...
   Een flauwe/slappe zombies...
   Perfect achtergrond geluid/muziek
   (Dolby Digital)...
   Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
   Prima camerabeweging...
   Redelijk acteerwerk...
   Niet te moeite waard...

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer