Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Film1
5.6 / 10
18
Pers
52% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Geschiedenis, Horror, Komedie
Regie: Burr Steers
Cast: Lily James, Sam Riley, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Absurdistische versie van de klassieker van Jane Austen waarin de hoofdpersonen het op moeten nemen tegen zombies

Engeland, 19e eeuw. Elizabeth Bennett en haar vier bevallige zussen worden door hun vader getraind in de vechtkunsten om zombie-aanvallen af te weren. Hun moeder probeert haar dochters ondertussen wanhopig aan de man te helpen en is blij met de komst van Mr. Darcy. Deze knappe maar onuitstaanbare man is behalve een fanatieke zombiemoordenaar, ook het levende voorbeeld van het vooroordeel dat heerst over de hogere klasse. Als de zombie-uitbraak epidemische vormen aanneemt moeten alle partijen hun trots inslikken en hun krachten bundelen om de levende doden in het bloeddoorlopen slagveld voor eens en voor altijd te verslaan.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Seth Grahame-Smith uit 2009. Het boek, en de film, volgt het klassieke verhaal van Jane Austen grotendeels maar speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin zombies over het Britse platteland strompelen.******

Film1 Recensie: Cultureel verantwoorde zombie slasher

Ondanks het letterlijke gebruik van dialogen uit Pride and Prejudice is de finesse in deze boekverfilming ver te zoeken. In de basis een prima zombiefilm met een paar goede komische momenten en wat degelijk hak- en snijwerk maar niet de briljante genre mash-up waar we op hoopten.

Lees verder