Step Up 4: Miami Heat

Step Up 4: Miami Heat (2012)

Film1
8 / 10
63
Pers
59% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Muziek, Romantiek
Regie: Scott Speer
Cast: Kathryn McCormick, Ryan Guzman, meer »
Lengte: 93 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vierde deel in de populaire dansfilmreeks waarin de dochter van een zakenman zich aansluit bij een danscrew die vernieuwende flash-mobs organiseert

Emily, dochter van een rijke zakenman, gaat naar Miami om haar dromen te verwezenlijken en professioneel danseres te worden. Hier ontmoet ze Sean, de knappe leider van een danscrew die vernieuwende flashmobs organiseert. Hij hoopt een wedstrijd te winnen waarmee een flink geldbedrag gemoeid is. Emily's vader werkt ondertussen aan een bouwproject waarbij duizenden mensen, onder wie de leden van de danscrew, hun huis dreigen kwijt te raken. Emily en Sean gaan samen de strijd aan met het bedrijf van Emily's vader. Ze veranderen de flashmobs in protestmobs, met het risico dat ze hun eigen dromen moeten opgeven voor een groter doel.

De cast van dit vierde deel uit de dansreeks bestaat onder andere uit 'So You Think You Can Dance'-finaliste Kathryn McCormick, topmodel Ryan Guzman, Chadd Smith en Stephen Boss (beiden bekend van 'Step Up 3D'). • Pers - 59%  
  80

  Step Up 4 is vooral heerlijk zomers

  "Step Up 4 is vooral prachtig gefilmd, heerlijk zomers, lekker vlot en sexy en ook nog eens een film met een boodschap. Dit is een uitschieter in een genre waarin de verzadiging steeds weer op de loer ligt."

  Anton Slotboom - AD
  70

  Overvallen door dans

  "Was de eerste Step Up-film samen te vatten als hiphop op spitzen, deel vier kan worden omschreven als acrobatische streetdance met een vleugje Pina. Hoofdrolspelers Ryan Guzman en Kathryn McCormick zorgen intussen voor een aantrekkelijke inkleuring van de romantische clichés."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Step Up 4 zorgt voor nieuwe energie

  "Step Up 4 past precies in die formule. Het liefdesverhaaltje en de plot over dat bouwproject eindigen voorspelbaar. Veel spanning biedt het scenario niet. (...) Maar het draait in Step Up 4 natuurlijk om dans, en daarin wordt gelukkig weinig moeite gespaard. De film ophangen aan flashmobs is een goede vondst. (...) En natuurlijk eindigt de film met een finale waarin de vonken er - in dit geval letterlijk - vanaf vliegen. Mooi, want daar komen we ook voor."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  70

  Voldoet aan alle verwachtingen

  "Step Up 4: Miami Heat voldoet aan alle verwachtingen en weet zelfs bij vlagen te verrassen. En dat is best een prestatie gezien het beperkte genre."

  Lianne Koorn - MovieScene
  60

  De Step Up-koek is nog niet op

  "Na drie films zou je denken dat de Step Up-koek inmiddels wel op is. Maar dat blijkt reuze mee te vallen... (...) De choreografieën van de spectaculaire mobs zijn uiteraard weergaloos, en hadden eigenlijk wel zonder de net iets te gelikte montage gekund. De chemie tussen So You Think You Can Dance-winnares McCormick en voormalig model Guzman maakt het af."

  Grieteke Meerman - Spits
  60

  Weer rek in het genre

  "De opgevoerde choreografieën blinken uit in variatie en gaan van hiphop tot moderne dans. En ineens zit er weer rek in het genre."

  Ruben van Eijl - Veronica Magazine
  40

  Alleen voor de fans

  "De dansscènes hebben meer inhoud doordat het gaat om het maken van een punt, en niet om het verslaan van een rivaal of het winnen van prijzengeld. Dat kan Miami Heat echter niet redden, en ook deze Step Up zal waarschijnlijk alleen voor de fans van het genre te genieten zijn."

  Bart Snoek - FilmTotaal
  20

  Misplaatste authenticiteit

  "De film wil op zoveel vlakken tegelijk scoren bij de doelgroep dat letterlijk elk schot mis is. Van de ongeloofwaardige straatjeugd tot aan de infantiele karakterontwikkeling en de vergankelijke muziek. De grootste fout die Miami Heat echter maakt is dat er, op één of twee geslaagde scenes na, nauwelijks goed in gedanst wordt."

  Daan Snouck Hurgronje - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 26 juli 2012
  Film1 première: Vrijdag 26 juli 2013
  Distributeur: Independent Films
  Alternatieve titel: Step Up 4, Step Up 4Ever 3D, Step Up Revolution