Snow White

Snow White (2012)

Film1
6.1 / 10
67
Pers
51% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Fantasy
Regie: Tarsem Singh
Cast: Lily Collins, Julia Roberts, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Sprookje van Tarsem Singh met Lily Collins als Sneeuwwitje die samen met haar zeven dwergen vecht voor het koninkrijk

Een slechte tovenares liegt en bedriegt om de troon van het weesmeisje Sneeuwwitje te stelen en de aandacht van de prins te trekken. Wanneer de schoonheid van Sneeuwwitje de prins weet te bekoren, verbant de koningin haar naar het bos waar een vraatzuchtig beest hongerig wacht. Sneeuwwitje wordt gered door een groep kleine struikrovers en ontwikkelt zich tot een ontembare jonge vrouw met het vaste voornemen dat wat haar ontnomen is terug te krijgen. Met de hulp van haar onderdanen bindt ze de strijd aan met de verraderlijke koningin.

Na zijn fantasievolle drama's 'The Cell' en 'The Fall' boog regisseur Tarsem Singh zich over het eeuwenoude Duitse sprookje 'Sneeuwwitje' en vroeg Julia Roberts voor de rol van koningin. • Pers - 51%  
  70

  Weinig te klagen

  "Tarsem Singh, bij de fans geliefd vanwege de beeldenpracht in The Cell, The Fall en Immortals, kan wel uit de voeten met deze sprookjeswereld. De berkenbosjes in de sneeuw en het gekostumeerde bal zien er schitterend uit, al kan alleen de wereld aan de andere kant van de toverspiegel echt kan tippen aan zijn eerdere werk. Toch valt er weinig te klagen. Sneeuwwitje is een geestige en vlot gemaakte familiefilm."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  60

  Acteurs maken veel goed

  "Aan het verhaal is duidelijk minder aandacht besteed. Vooral de toevoegingen, zoals een beest dat het bos onveilig maakt en de werking van de betoverde spiegel, worden onvoldoende uitgewerkt. Verder zijn de acties van de personages van begin tot eind voorspelbaar. (...) Dit alles wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de acteurs. De personages zijn weinig meer dan stereotypen, maar doordat de cast duidelijk zoveel plezier in hun rollen heeft, maakt dat eigenlijk niet zo veel uit."

  Bart Snoek - FilmTotaal
  60

  Sneeuwwitje goes Bollywood

  "Regisseur Tarsem Singhs 're-imagining' van het sprookje is grappig en vrolijk, maar vooral een lust voor het oog. Het is alleen jammer dat door al die doldwaze hilariteit de spanning een beetje verloren gaat."

  Grieteke Meerman - Spits
  60

  Sprookje op stelten

  "Tarsem Singhs visuele stijl, zijn uitbundige kleurgebruik en de rijke decors waarmee hij werkt, weerspiegelen de invloed van de Bollywoodfilms uit zijn jeugd.Al zijn films hebben dan ook iets uitgesproken theatraals en bij Snow White is dat niet anders. Meeslepend of ongedwongen grappig wordt deze vertelling daardoor zelden. Al blijven de beelden die Tarsem ons voorschotelt een streling voor het oog."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Gala van gemiste kansen

  "Terwijl het scenario gebouwd is rond een paar aardige vondsten, is de film verre van geslaagd. Dat komt vooral omdat het Singh niet lukt om zijn personages écht neer te zetten. (...) Snow White had een creatief avontuur kunnen worden, maar is niets meer dan een gala van gemiste kansen."

  Ab Zagt - AD
  40

  Julia Roberts als licht in de duisternis

  "Regisseur Tarsem Singh (Immortals) kiest ervoor om veel scènes in een decor op te nemen. De film oogt erg statisch en mist daardoor de magie die we gewend zijn."

  Danny van Schooten - Filmpjekijken.com
  40

  Overdrijven is ook een kunst

  "De acteurs lijken te zeer onder de indruk van de grootse decors om er tegenin te gaan en het trage tempo haalt de lol er af."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  40

  Regisseur maakt faam niet waar

  "Regisseur Tarsem Singh (The Cell, The Fall) geldt als meesterstilist, maar maakt zijn faam niet waar: gevechtsscènes ogen armoedig, speciale effecten zijn ondermaats. De kostuums zijn dan weer wel prachtig, maar hoe deze productie 85 miljoen dollar kon kosten, is een raadsel."

  Bor Beekman - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 25 april 2012
  Film1 première: Maandag 31 december 2012
  Distributeur: A-film Distribution
  Alternatieve titel: Mirror Mirror, The Brothers' Grimm: Snow White