We Bought a Zoo

We Bought a Zoo (2011)

Film1
7.2 / 10
101
Pers
56% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie
Regie: Cameron Crowe
Cast: Matt Damon, Scarlett Johansson, meer »
Lengte: 123 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië
Taal: Engels
Kijk nu

Humoristisch drama met Matt Damon als een weduwnaar die met zijn familie naar het platteland verhuist om een verwaarloosde dierentuin te redden

Journalist en weduwnaar Benjamin Mee woont samen met zijn twee kinderen in Los Angeles. Op een dag besluit hij dat het tijd wordt voor een nieuwe wending in zijn leven. Hij koopt een oud huis met een flinke lap grond en het daarbij behorende Rosemoor Animal Park. Deze kleinschalige dierentuin zit zonder geld en dreigt haar deuren te moeten sluiten, ondanks de tomeloze inzet van verzorgster Kelly Foster en haar gedreven team. Zonder ook maar enige ervaring en met een beperkt budget, zet Benjamin alles op alles om de dierentuin van de ondergang te redden.

Deze feelgoodmovie met Matt Damon is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek, waarin de Britse schrijver Benjamin Mee verslag doet van zijn eigen ervaringen, na het kopen van een dierentuin in het Engelse Devon. • Pers - 56%  
  90

  Prachtig, fijn en zoet als honing

  "Zelfs door alle filmwetten te volgen en er geen geheim van te maken alle clichés van een familiefilm graag te willen volgen, levert Crowe nog een bijzondere film af, en dat is een talent."

  Luuk Imhann - Movie 2 Movie
  80

  Hartverwarmende feelgoodfilm

  "We Bought a Zoo bouwt met onbeschaamde positiviteit naar een prachtige climax waar de levenslust vanaf spettert."

  Mike Peek - NL Magazine
  70

  Verre van een mislukking

  "Door de muziek en het indrukwekkende acteerwerk van de gehele cast voelt We Bought a Zoo beter aan dan hij eigenlijk is. Net zoals het runnen van een dierentuin veel heroïscher lijkt dan het waarschijnlijk in het echt zal zijn. Al helpt de schijnbaar bodemloze portemonnee van werkloze journalist Benjamin ook uitstekend in het luchtig houden van de dagelijkste dierentuinbeslommeringen."

  Evert de Vries - FilmTotaal
  70

  Vrije en menselijke sfeer

  "In mijn ogen kan een film die slecht is, je niet emotioneel raken, wat We Bought a Zoo wel degelijk doet. Vanaf het moment dat de Mee's de dierentuin betrekken, begint de film eigenlijk te leven. (...) Tearjearker of niet, Artis kan in ieder geval jaloers zijn op de vrije en menselijke sfeer die er in Benjamins dierentuin hangt. En dat is zeker een bezoekje waard."

  Lianne Koorn - MovieScene
  60

  Schattig filmpje

  "Weinig nieuws onder de zon, maar Matt Damon treft de juiste toon in de hoofdrol van rasoptimist. Bovendien krijgt vals sentiment geen kans in dit schattige filmpje."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  Schattige aapjes

  "Crowe leidt alle problemen degelijk naar een bevredigend happy end, snijdt er wat schattige beelden van aapjes en leeuwen doorheen en plukt bij de climax voldoende aan de emotionele snaren om zijn publiek even te laten slikken. Vermakelijk tijdverdrijf dat niemand een nieuwe Oscar op zal gaan leveren."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  40

  Crowe slaat de plank mis

  "Van een self-made succesverhaal als dit hoef je geen verrassingen te verwachten dus het komt neer op een goede invulling. Cameron Crowe heeft met films als Jerry Maguire en Say Anything al aangetoond een hart voor underdogs te hebben en lijkt dan ook de aangewezen persoon voor een film als dit. Het is dan ook jammer dat de film de plank zo volkomen mis slaat."

  Daan Snouck Hurgronje - Filmpjekijken.com
  40

  Een overdosis zoetigheid

  "Zoveel zoetigheid als We Bought a Zoo biedt, is zelfs voor de grootste suikerverslaafde moeilijk te verteren. Daar kan zelfs de immer charmante Matt Damon niets aan doen."

  Marieke Kremer - Spits
  40

  Gezinsdrama met te veel sentiment en herhaling

  "We Bought a Zoo is een te uitgemeten filmdrama. Crowe vervalt te vaak in herhaling, zeker wat betreft de generatiekloof tussen vader en zoon."

  Ab Zagt - AD
  40

  In de mal gegoten

  "Het weeïge We Bought a Zoo zet de neerwaartse spiraal van Cameron Crowe voort: in tien jaar van Vanilla Sky via Elizabethtown tot hier. Drie goeie grappen, her en der een hartverwarmende scène en een prachtige soundtrack met veel Sigur Ros, dat is het wel zo'n beetje."

  Joost Broeren - De Filmkrant
  40

  Onevenwichtig en zoetsappig

  "Het drama is onevenwichtig en zoetsappig. (...) Toch heeft Crowe zijn momenten. Goed acteerwerk (vooral van Damon), een fijne soundtrack en een paar geestige dialogen maken het extreem lieve drama net iets beter te verteren. We Bought a Zoo is een draak van een film, maar wel een vertederende draak."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  40

  Sentimentele draak

  "Crowe creëerde een sentimentele draak waar zelfs Matt Damon en Scarlett Johansson niet tegenop kunnen acteren."

  Annet de Jong - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 19 april 2012
  Film1 première: Zondag 28 april 2013
  Distributeur: 20th Century Fox