Star Trek Into Darkness

Star Trek Into Darkness (2013)

Film1
7.8 / 10
102
Pers
76% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: J.J. Abrams
Cast: Chris Pine, Zoe Saldana, meer »
Lengte: 132 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Tweede Star Trek-film van J.J. Abrams, waarin de bemanning van de Enterprise het moet opnemen tegen een vijand die de hele Starfleet heeft vernietigd

De bemanning van de Enterprise wordt teruggeroepen naar aarde, waar blijkt dat het hoofdkwartier van Starfleet is vernietigd door een onstuitbare bedreiging vanuit hun eigen organisatie. Captain Kirk leidt de klopjacht op de levensgevaarlijke dader, met wie hij nog een persoonlijke rekening te vereffenen heeft. Er volgt een groots strategisch schaakspel op leven en dood. Liefdesrelaties en vriendschappen komen onder druk te staan en offers moeten worden gemaakt voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

Deze tweede Star Trek-film van J.J. Abrams (Lost) werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Visuele Effecten.******

Film1 Recensie: Explosief en emotioneel vervolg biedt voornamelijk meer van hetzelfde

Star Trek-fans kunnen opgelucht ademhalen, want Abrams doet zijn reboot dunnetjes over. Spock en Kirk zijn nog steeds lekker aan het bekvechten en Abrams trakteert zijn publiek op nog meer explosies en gevechten. Jammer genoeg kan het verhaal niet tippen aan dat van zijn voorganger.

Lees verder
 • Pers - 76%  
  90

  Geweldig ruimte-avontuur

  "Star Trek Into Darkness is uiteindelijk een geweldig ruimte-avontuur, dat net even wat meer biedt dan Star Trek. De film heeft heerlijke actie, humor, spanning, goede personages en vooral ijzersterke vertolkingen. Star Trek Into Darkness is strak en aantrekkelijk, en levert ruim twee uur lang overweldigend topvermaak."

  Bart Rietvink - Cinemagazine
  90

  Vervolgfilm van het betere soort

  "Nog meer dan de vorige keer is alles perfect in balans: het acteerwerk is van hoog niveau, de sets en CGI zijn bijzonder overtuigend en de actie even opwindend als overzichtelijk. Daarnaast verdient de schitterende muziek van Michael Giacchino opnieuw een compliment."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  80

  Botsing van emotie en logica

  "Abrams mengt opnieuw een achtbaanrit van special effects met iconische elementen uit het originele Star Trek-universum van Gene Roddenberry, tot een uiterst vermakelijke blockbuster."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  80

  Hechte band tussen Kirk en Spock

  "Abrams, die ook de vorige Star Trek-film uit 2009 regisseerde, brengt de verwoesting van het Britse Star Fleet-archief met veel 9/11-gevoel in beeld, de skyline van futuristisch Londen onderdompelend in vuur. Naar het einde verliest de film zich te veel in onwaarschijnlijkheden, warrige verhaalwendingen en bombarie om het hoge niveau vol te houden. Dan moeten de tranen van Spock nog komen."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Kijk deze film op een zo groot mogelijk scherm

  "Ook het nieuwste deel van de ruimtesagaserie is het aanzien meer dan waard. (...) in de persoon van nieuwkomer Benedict Cumberbatch heeft de film een schurk die nauwelijks iets hoeft te doen om je de stuipen op het lijf te jagen"

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  80

  Mr. Spock laat een traan

  "De spanning is voortdurend te snijden, terwijl de (verjongde) rolbezetting zich nog beter op zijn gemak voelt (...) Hopelijk blijft Abrams zich verbinden aan deze sciencefictionserie. De fans hebben voorlopig in elk geval geen reden tot klagen."

  Ab Zagt - AD
  80

  Prima sf-film

  "Abrams zorgt ook dit keer weer voor snelle actie, afgewisseld met dramatische en soms zelfs humoristische scènes. Soms zijn problemen wel erg snel opgelost (Kirk wordt zijn ruimteschip afgepakt en krijgt het twee scènes later weer terug) maar dat is niet echt een bezwaar. Ook deze Star Trek-film biedt weer prima zomervermaak met veel actie."

  Andre Nientied - Nu.nl
  70

  Actie duidelijk voorrang op interplanetaire politiek

  "De prime directive wordt aan het begin van Star Trek Into Darkness in het voorbijgaan vermeld, maar is even snel weer vergeten: actie, dat moet er komen. Het zal hardnekkige trekkies misschien tegenstaan, maar voor de rest van het publiek levert het een geslaagde blockbuster op."

  Hedwig van Driel - Schokkend Nieuws
  70

  Enkele sterke twists

  "Visueel ziet het er prachtig uit, de dialogen zijn bij tijd en wijle enorm amusant en de plot kent enkele sterke twists, waarin Benedict Cumberbatch ook eens uitstekend kan tonen dat hij best een bad-ass superschurk kan spelen. En Alice Eve gewoon alleen lekker hoeft te zijn. Ook niet verkeerd. En dat verhaal? Ach, alsof dat er in de oorspronkelijke serie echt altijd toe deed. Nou dan."

  Remco Visser - Filmpjekijken.com
  70

  Vermakelijk escapisme

  "Ben je een Star Trek die-hard fan en heb je de film uit 2009 met veel moeite en woede aangezien, blijf dan gewoon weg voor dit vervolg want je krijgt zo'n beetje exact hetzelfde in dit vervolg. Heb je echter wel genoten van de film toentertijd dan kun je met een gerust hart naar deze. Gewoon leuke popcornfilm die zeker door kan gaan als vermakelijk escapisme."

  Jakob Peters - MovieScene
  60

  Achtbaan into darkness

  "De zoektocht naar de bad guy, gespeeld door de charismatische acteur Benedict Cumberbatch, is een achtbaan van spectaculaire actiescènes met geweldige effecten. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, maar zoals ook bij een echte achtbaan geldt: na te veel loopings en scherpe bochten maakt weinig nog werkelijk indruk."

  Grieteke Meerman - Spits
  60

  Explosief en emotioneel vervolg biedt voornamelijk meer van hetzelfde

  Star Trek-fans kunnen opgelucht ademhalen, want Abrams doet zijn reboot dunnetjes over. Spock en Kirk zijn nog steeds lekker aan het bekvechten en Abrams trakteert zijn publiek op nog meer explosies en gevechten. Jammer genoeg kan het verhaal niet tippen aan dat van zijn voorganger.

  Anneke Arentsen - Film1
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 juni 2013
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Star Trek 12, Star Trek 2: Into Darkness, Star Trek XII