Ant-Man

Ant-Man (2015)

Film1
7.6 / 10
36
Pers
68% 16
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Peyton Reed
Cast: Paul Rudd, Michael Douglas, meer »
Lengte: 117 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Comicverfilming met Paul Rudd als een laconieke meesterdief die met een spectaculair pak zowel piepklein als supersterk wordt

Geniale wetenschapper Hank Pym vindt in de humoristische meesterdief Scott Lang de perfecte persoon om zijn uitzonderlijke Ant-Man pak te beschermen tegen jaloerse concurrenten. Pym, ooit zelf drager van het pak, ziet de wereld veranderen en is vastbesloten zijn kennis over te dragen aan een nieuwe generatie. Terwijl Pym en Lang schijnbaar onoverkomelijke obstakels trotseren, moeten ze een overval beramen en deze tot een goed einde brengen om de wereld te kunnen redden.

De hoofdrollen in Ant-Man worden gespeeld door Paul Rudd, Michael Douglas en Evangeline Lilly. De nadruk zou eigenlijk liggen op de bedenker en originele drager van het pak, Hank Pym (nu gespeeld door Douglas), maar uiteindelijk werd toch gekozen voor een andere aanpak. Een sequel is al in de maak; Ant-Man and the Wasp moet in 2018 in de bioscoop verschijnen. • Pers - 68%  
  80

  Bescheiden, doch sympathiek

  "Ant-man is een geslaagde aanvulling op het almaar groeiende Marvel-universum. De film staat ook niet op zich: er zijn diverse grappige verwijzingen naar The Avengers (zo was uitvinder Tony Stark alias Iron Man ooit een concurrent van Hank Pym) en Ant-Man neemt het in een geestige scène zelfs op tegen één van de Avengers."

  André Nientied - Nu.nl
  80

  Kleine held, grootse daden

  "Superheldenfilms met ironie en zelfspot, zo hebben we ze graag."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  80

  Marvel-held vs. Thomas de Stoomlocomotief

  "Reed zorgt er gelukkig voor dat de platgetreden paden altijd worden opgeleukt met kwinkslagen van Rudd, waardoor zelfs de clichés nog fris overkomen."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  80

  Onzin gaat er als zoete koek in

  "Bij Marvel zijn ze een kei in het menselijk maken van superhelden en ze hebben een goeie aan Rudd. Zijn vriendelijkheid spat de hele film zo'n beetje van het doek, zodat alle onzin er als zoete koek ingaat. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij wordt geholpen door puike special effects, die helemaal losgaan in 3D."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  80

  Reuze vermakelijk

  "'Wanneer slaat de superhelden vermoeidheid toe bij het filmgaande publiek?' is een vraag die de laatste tijd steeds vaker opduikt in de media. Ant-Man weet dit in ieder geval nog mooi te omzeilen, wederom een gok van Marvel die goed uitpakt. Wie had gedacht dat een superheld met het formaat van een mier zo reuze vermakelijk zou zijn? Op naar de derde fase van Marvel films!"

  Scott van der Winden - Cinemagazine
  70

  Klein maar fijn

  "Ant-Mans krachten zorgen voor een unieke vechtstijl: hij verkleint en vergroot zichzelf wanneer het uitkomt, wat originele, creatieve actiescènes oplevert. De combinatie met een flink aantal geslaagde grappen en een charismatische hoofdrolspeler maakt Ant-Man tot een plezierig chaotische mix van actie, avontuur, sciencefiction en slapstick. Ant-Man is klein, maar fijn."

  Lieuwe van Albada - FilmTotaal
  70

  Voorkennis vereist

  "Ant-Man is door zijn bindende rol binnen het schema van Marvel nauwelijks meer te volgen voor mensen die nog niet eerder een comic-verfilming zagen. Er wordt behoorlijk wat voorkennis van het publiek verwacht; zonder weet van de eerdere films zul je jezelf dan ook regelmatig even afvragen waarom de rest van de zaal aan het lachen is."

  Remco Visser - Filmpjekijken.com
  60

  Aardig, nooit geweldig

  "Ant-Man is aardig. Nooit geweldig, maar ook nooit irritant (behalve in een overbodige scène met Falcon, de Avenger). Je kunt je een grotere buil vallen in de zomerbios."

  Julius Koetsier - The Cult Corner
  60

  Brein uit en plaatjes kijken

  "Ant-Man lijdt meer onder onwaarschijnlijkheid dan enige andere Marvel-film. Scott Lang is namelijk geen superheld. Hij is een leuke gozer in een slim pak, dat functioneert dankzij dubieuze technologie. Ant-Man beweert wetenschap toe te passen in plaats van superkrachten en daar gaat het schuren."

  Karina Meerman - Indebioscoop.com
  60

  Hilarisch maar niet heroïsch

  "Marvel-films zijn sowieso nooit vies van een grap en een grol maar Ant-Man is compleet doorspekt met goed getimed gegein waardoor er bijna een nieuw genre ontstaat : de superheldenkomedie. Paul Rudd (die ook aan het script mee schreef) is hier debet aan. De doorgewinterde komedie-acteur weet de aanhoudende stortvloed aan grappen kundig te stroomlijnen waardoor het nooit aanvoelt als té."

  Evelien van Baekel - Biosagenda.nl
  60

  Hoe een superheldenfilm klein kan zijn

  "De noodzakelijke comic relief komt niet van de aaibare hoofdrolspeler Paul Rudd maar van Rudds drie compagnons, waarvan er een wordt gespeeld door Michael Peña, die met z'n bijrol eigenlijk de show steelt. Het enige echte hoogtepunt van deze verder vermakelijke superheldenfilm is de slotscène. Dan zie je hoe grappig en inventief 'Ant Man' had kunnen zijn, had Marvel Edgar Wright z'n gang laten gaan."

  Ronald Rovers - Trouw
  60

  Humor titlt Ant-Man naar een hoger niveau

  "Het verhaal is slaapverwekkend conventioneel. Man doet pak aan, krijgt bijzondere krachten, redt de wereld. De humor tilt de film naar een hoger niveau."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Inbreker strijd tegen militair misbruik van een mierenpak

  "De missie gaat gepaard met amusante insectenacties en gekke miniatuurscènes, maar ook met een reeks dodelijk serieuze uitstapjes naar het overbekende Avengersuniversum, waarin de film ook begint. Wat een prettig gestoorde opvolger voor buitenbeentje Guardians of the Galaxy had kunnen worden, is daardoor een halfbakken nakomertje van twee Avengersfilms, de tweede Captain America en de tv-serie Marvel's Agent Carter."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Menselijke mier met crimineel verleden

  "Een echt sterk scenario heeft Ant-Man niet, maar verfrissend is wel dat het - in tegenstelling tot de andere Marvel-verfilmingen - nu eens niet draait om megalomane schurken of buitenaardse wezens."

  Ab Zagt - AD
  60

  Onevenwichtig

  "De drie onhandige handlangers die Ant-Man helpen het kostuum van Cross te stelen, zijn een bekend element uit de heist-film en zorgen voor een komische noot. Toch vraag je je op een gegeven moment af wat voor film regisseur Peyton Reed nu eigenlijk wilde maken: een familiedrama met een superheldeninsteek of een komedie die de draak met het superheldengenre steekt? Het eindresultaat is nogal onevenwichtig."

  Michael Minneboo - Schokkend Nieuws
  60

  Superkracht van Mierenman

  "het eindresultaat is niet onaardig, vooral door de goede acteurs, ook in de bijrollen. De vele scènes waarin larmoyant wordt gedaan over vader-dochterverhoudingen halen de kwaliteit wel behoorlijk naar beneden. Ze gaan ten koste van de humor en de aardige vondsten."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 23 juli 2015
  Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures