Kijk je favoriete films waar en wanneer je wilt.

Deadpool

Deadpool (2016)

Film1
6.7 / 10
62
IMDb
8 / 10 672561
Pers
76% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Fantasy, Sciencefiction
Regie: Tim Miller
Cast: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Zwartkomische stripverfilming met Ryan Reynolds als Deadpool, een voormalig lid van de Special Forces dat zich transformeert tot een antiheld

Wanneer voormalig Special Forces-lid Wade Wilson te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft, ziet hij het even niet meer zitten. Totdat hij het aanbod krijgt om proefpersoon te zijn voor een uniek experiment dat zijn leven kan redden. Wilson gaat akkoord. Maar de persoon die na de behandeling naar buiten komt, is zowel van binnen als van buiten compleet getransformeerd. Deadpool is geboren: een grofgebekte, compleet gestoorde huurling met regeneratieve krachten die gek is op sarcasme en grof geweld.

Deadpool was het eerste Marvelpersonage dat de fourth wall doorbrak en direct richting de lezers, en nu dus de kijkers, sprak. Deze verfilming had veel voeten in de aarde. In X-Men Origins: Wolverine (2009) speelde Reynolds al een curieuze versie van Wade Wilson alias Deadpool die door fans van het personage niet bepaald gewaardeerd werd. Maar de Canadese acteur gaf niet op en toen jaren later waanzinnig testmateriaal van een nieuwe (en vele malen betere) Deadpool-versie werd 'gelekt' was het duidelijk: Filmstudio Fox was bezig met een Deadpool-film en Reynolds was betrokken. De reacties op de waanzinnige beelden waren laaiend enthousiast en zorgden voor een definitief groen licht.



*********

Film1 Recensie: Allesbehalve het archetype van de antiheld

Reynolds heeft na twee desastreuze comicverfilmingen eindelijk een juweeltje te pakken. Regisseur Tim Miller snapt zijn bronmateriaal en zet Deadpool op het grote scherm zoals hij hoort: krankzinnig en vol zwarte humor. Een tweede deel is inmiddels aangekondigd: wij kunnen niet wachten op nog meer chimi-fucking-changa's.

Lees verder
 • Pers - 76%  
  100

  Naast wervelende actie een kanonnade van gevatte oneliners en razendsnelle dialogen

  "Deadpool is met de onconventionele aanpak en geslaagde humor na Kick Ass, The Avengers en Guardians of the Galaxy een nieuw hoofdstuk in de reeks superheldavonturen die het superheldgenre van de nodige zelfrelativerende humor voorzien. (..) Graag een hele franchise van hetzelfde niveau!"

  Arjan Welles - FilmTotaal
  90

  Allesbehalve het archetype van de antiheld

  Reynolds heeft na twee desastreuze comicverfilmingen eindelijk een juweeltje te pakken. Regisseur Tim Miller snapt zijn bronmateriaal en zet Deadpool op het grote scherm zoals hij hoort: krankzinnig en vol zwarte humor. Een tweede deel is inmiddels aangekondigd: wij kunnen niet wachten op nog meer chimi-fucking-changa's.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  80

  Genadeloos grappig en vol energie

  "Deadpool is een ongelooflijk leuke film, onophoudelijk grappig en verrassend. Het is allemaal wat kleinschalig met weinig karakters en locaties, maar je wordt meegevoerd in een achtbaan van komische momenten en goede actie."

  Jeroen Admiraal - Moviescene.nl
  80

  Ryan Reynolds is gevatte superheld in Deadpool

  "Allerlei dramatische vondsten vliegen de kijker, die soms direct wordt aangesproken, om de oren. En een z gevatte superheld als Deadpool (schitterende rol van Ryan Reynolds) maak je zelden mee."

  Ab Zagt - AD
  80

  Wreker met dildo en zwaard

  "De humor is net zo grof als de personages leuk zijn (...) Het neemt niet weg dat deze 'origin story' zich voortbeweegt zonder plot. Alle energie zit in snedige dialogen en grappen, schurk en wraakmotief zijn een verplicht nummertje."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  80

  Zoveelste superheldenfilm is feestje voor iedereen

  "Deadpool is een klein feestje voor iedereen die het ingedutte spektakel van de superheldenfilm zoetjes aan de keel uit hangt. De dialogen bestaan uit ironische oneliners, het commentaar is gevat en de actie is sierlijk in beeld gebracht."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  70

  Superheld stout jongetje

  "De opmerkingen van Deadpool zijn grof, politiek incorrect en seksistisch, maar hebben een ironische ondertoon die voorkomt dat ze echt aanstootgevend worden. Dat is ook te danken is aan de charme van de acteur die hem speelt en aan de dwarse aanpak van debuterend regisseur Tim Miller."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Vulgaire humor had een tandje minder gemogen

  "Enige kennis van andere films, vooral de X-Men reeks, is essentieel om alle grappen en referenties te begrijpen. Dit element is wel echt geslaagd, maar wat betreft de meer vulgaire humor had het wel een tandje minder gemogen."

  Alette Kreuze - Filmpjekijken.com
  70

  With great power comes no responsibility

  "Al met al is Deadpool een vermakelijke film die gevuld is met een goede combinatie van zwarte humor en de nodige actie. Niet iedereen zal even gecharmeerd zal zijn van al die donkere grappen, maar tussen de vele superhelden films is Deadpool wel weer even een frisse wind."

  Reyer Krikke - Filmvandaag.nl
  60

  Niet voor liefhebbers van originele actiefilms

  "Deadpool is bovenal een film die aanvoelt als de start van een succesvolle, en lucratieve filmserie. De vervolgen staan immers al in de overvolle planning van Marvel gemarkeerd. Goed nieuws voor liefhebbers van superhelden, liefhebbers van originele actiefilms kunnen Deadpool beter overslaan."

  Thomas van den Berg - Cinemagazine
  60

  Wraakfilm met puberale grappen

  "Dat maakt de film soms net zo leuk als een dildo van schuurpapier, om een typerende vondst van Reynolds te gebruiken, maar het is al heel wat dat een poging wordt ondernomen het sleetse stramien te doorbreken en de bakens te verzetten."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 11 februari 2016
  Distributeur: 20th Century Fox