Ice Age 4: Continental Drift

Ice Age 4: Continental Drift (2012)

Film1
6.9 / 10
63
Pers
63% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Steve Martino, Mike Thurmeier
Cast: John Leguizamo, Ray Romano, meer »
Lengte: 93 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Vierde deel in de succesvolle animatiereeks van Ice Age waarin Diego, Manny en Sid gescheiden raken van de kudde wanneer het continent op drift slaat

Nadat een compleet continent op drift is geslagen, raken Diego, Manny en Sid gescheiden van de rest van de kudde. De drie vrienden gebruiken een ijsberg als schip om weer thuis te komen, wat tot een grote overzeese zoektocht leidt. Ondertussen is Scrat nog steeds op zoek naar zijn geliefde eikel en deze obsessie brengt hem op plaatsen waar geen enkele prehistorische eekhoorn ooit eerder kwam.

In dit vierde deel van de succesvolle animatiereeks duiken allerlei nieuwe diersoorten op. Piratenkapitein Gutt is bijvoorbeeld een Gigantopithecus; een prehistorische orang-oetan. Steve Martino (Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie) nam de regie voor zijn rekening. • Pers - 63%  
  80

  Afwisseling genoeg

  "Uiteindelijk worden er toch lessen geleerd, maar geen geschiedenislessen: het publiek wordt aan het slot weer eens flink ingepeperd dat je niets bent zonder familie en vrienden. Jammer van die stoffige moraal, want voor de rest is Ice Age 4 een fris en vrolijk avontuur."

  André Nientied - Nu.nl
  70

  Veel van hetzelfde

  "Schrijvers Michael Berg en Jason Fuchs en regisseurs Martino en Thurmeier leveren een onderhoudende, afwisselende en grappige film die de vaart er goed inhoudt af. Maar Continental Drift blijft toch een beetje een herhaling van zetten, die voorspelbaar en opnieuw onnodig moralistisch is."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Bonte stoet aan nevenpersonages

  "Kinderen zullen hun ogen uitkijken met al die kleurrijke nieuwe personages en de nieuwe avonturen waarin Manny, Sid en Diego zich begeven. Volwassen kijkers prikken door deze façade heen en zullen vooral de subtiele humor van het origineel missen."

  Patricia Smagge - FilmTotaal
  60

  Een herhaling van zetten

  "waar in voorgaande delen ook voor volwassen genoeg te genieten was, is dit deel een stuk kinderachtiger van aard (...) maar er zijn nog genoeg leuke kanten aan Continental Drift."

  Lieuwe van Albada - FilmTotaal
  60

  Inventieve Ice Age kan nog jaren doorgaan

  "Hoewel de complicaties in deel 4 bij vlagen als los zand aan elkaar hangen, dwingen de makers toch respect af voor de inventiviteit waarmee zij nieuwe elementen aan de Ice Age-mythologie weten toe te voegen."

  Robbert Blokland - Spits
  60

  Onsamenhangende film, maar vermakelijke chaos

  "De makers hebben een oninteressant verhaal bedacht om de hoofdpersonages weer in actie te laten komen. Gelukkig is die bij één personage altijd hetzelfde: Scrat. Het beest heeft nog steeds maar één grote liefde: eikels."

  Remco de Weerd - MovieScene
  60

  Overbodige subplots

  "dit vierde deel vergoedt enigszins de eerdere, teleurstellende sequels. Al lijkt het daar in het begin totaal nog niet niet op. (...) Het zijn de scènes waarin terug wordt gegrepen op de basis die je de talloze irritante nieuwe personages en overbodige subplots doen vergeven."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  60

  Weinig eekhoorn

  "Wie had gehoopt op meer Scrat, komt helaas bedrogen uit. (...) Zo leuk als de eerste film wordt het niet meer, maar we hebben ons toch weer kostelijk vermaakt in die kou."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  60

  Weinig meer dan aardig kijkvertier

  "Net als in de vorige films wordt het niet bijster interessante hoofdverhaal opzijgeschoven voor het neurotische knaagdiertje en zijn eikeltje. Op deze momenten is Ice Age 4 het leukst, hoewel ook die running gag inmiddels wat slijtage vertoont."

  Kevin Toma - de Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 4 juli 2012
  Film1 première: Vrijdag 12 juli 2013
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Ice Age 4 (OV)