Alles is familie

Alles is familie (2012)

Film1
7 / 10
111
Pers
73% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Joram Lürsen
Cast: Carice van Houten, Thijs Römer, Benja Bruijning, Jacob Derwig, Martine Bijl
Genre: Komedie, Nederlandstalig
Lengte: 132 minuten

Nederlandse komedie van de makers van 'Alles is liefde' over de lotgevallen van een familie

Iedereen binnen de familie De Roover is op een punt in het leven beland waar het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo verlangt Winnie een baby en probeert haar man Rutmer dichter bij zijn gevoel komen. Zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick mist zijn overleden vrouw. Pater familias Arend wil op simpele wijze gelukkig zijn, maar zijn vrouw Jeanette zoekt juist naar spanning en avontuur. Elk van hen probeert er het beste van te maken, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Deze mozaïekfilm was de best bezochte Nederlandse film van 2012. Regisseur Joram Lürsen en scenarioschrijfster Kim van Kooten werkten eerder samen aan de hitkomedie 'Alles is liefde' (2007). Van Kooten schreef de rol van Dick speciaal voor haar echtgenoot Jacob Derwig.

Trailer

Overige informatie

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Bioscooppremière: Donderdag 22 november 2012
Film1 première: Zaterdag 24 augustus 2013
Distributeur: A-film Distribution

Reacties (13)

  • mioch2
  • zaterdag 21 september 2013
  • 00:20

  Gewoon weer erg goed net als alles is liefde, kijken dus.

 • Leuke film, maar niet half zo sterk en leuk als alles is liefde.

 • Benja's karakter is leuk om te volgen...

 • Ondanks de over het algemeen goede recensies is dit een typische Nederlandse filmklucht waarin weinig echt te lachen valt, met hier en daar tenenkrommend acteerwerk, en is tot aan het laatste half uur niet echt boeiend. Het scenario bevat veel vergezochte wendingen. De opmerking hierboven over ondertiteling is nog niet zo'n slecht idee, met name Benja Bruijning zegt af en toe dingen die niet te verstaan zijn, hij heeft wel een van de leukste karakters. Het karakter Carice van Houten is moeilijk uit te staan, maar dat komt deels door de actrice. Er zitten teveel personages in de film, waarvan soms echt maar een paar tellen in beeld zijn, en de film duurt ook nogal lang.

  • YSV
  • zondag 12 januari 2014
  • 23:21

  Heerlijk, vermakelijke film. Geweldige humor. Goed geacteerd.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen