The Vow

The Vow (2012)

Film1
7.3 / 10
23
Pers
58% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Michael Sucsy
Cast: Rachel McAdams, Channing Tatum, meer »
Lengte: 104 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Romantisch drama waarin Rachel McAdams na een ongeluk met geheugenverlies ontwaakt uit een coma en haar man Channing Tatum niet meer herkent

Paige en Leo zijn een gelukkig, pasgetrouwd stel totdat hun levens veranderen door een auto ongeluk waarbij Paige in een coma raakt. Wanneer ze bijkomt met geheugenverlies, weet ze niet meer wie Leo is en krijgt ze een verwarrende relatie met haar ouders en ex-verloofde, voor wie ze misschien nog gevoelens heeft. Ondanks deze gebeurtenissen zet Leo alles op alles om haar hart weer te veroveren en hun huwelijk te redden.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. • Pers - 58%  
  60

  Aalglad romantisch drama

  "Dit aalgladde romantische drama mikt op een heel specifieke doelgroep - bakvissen in de leeftijd van 15 tot 45 jaar - en zij krijgen precies wat ze zoeken: de afgetrainde billen van Channing Tatum, een flinterdun liefdesverhaal dat het glazuur van je tanden doet springen en een voorspelbaar happy end."

  Patricia Smagge - Movie 2 Movie
  60

  Advies voor de dames: houd zakdoeken paraat

  "The Vow is niet zo dramatisch en kleverig als de klassieker Love Story. Vooral de vertolking van McAdams is meeslepend. Vrouwelijke kijkers zullen geraakt worden door de verwoede pogingen van de romantische Tatum om zijn liefde te veroveren. Zakdoeken paraat graag."

  Ab Zagt - AD
  60

  Lief en romantisch

  Tatum mist regelmatig emotionele diepte mist in zijn acteerwerk. Een gemiste kans met een dusdanig verhaal en een geweldige tegenspeelster in de persoon van Rachel McAdams. Het mooie echter aan deze film is dat, hoewel het aan de ene kant erg cliché en als een standaard romantisch verhaal aandoet, het dat uiteindelijk niet in de praktijk brengt. Ja, natuurlijk, het is een lief en romantisch verhaal, maar dan op een manier dat niet acuut het glazuur van je tanden doet springen."

  Alette Kreuze - Filmpjekijken.com
  60

  Regels vakkundig maar klakkeloos overgenomen

  "Het origineelste punt is dat Paige na een coma niet alleen weer verliefd op Leo moet worden (daar verraden we echt niks mee) maar ook weer moet beslissen wat ze met haar leven wil doen."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  60

  Tranen zonder logica

  "Ondanks het predicaat 'based on a true story' en de charmante acteurs wil deze kruising tussen The Notebook en Fifty First Dates toch geen moment boven modaal uitstijgen (...) iets meer logica of onderbouwing van het doen en laten van de karakters zou geen overbodige luxe zijn geweest."

  Robbert Blokland - Spits
  50

  Kiest voor de veilige aanpak

  "The Vow is drama light, dat keurig alle hokjes afvinkt, maar de tragiek van een uiteenvallende relatie te lichtvaardig opvat."

  Arjan Welles - FilmTotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 3 mei 2012
  Distributeur: Sony Pictures Releasing