The Watch

The Watch (2012)

Film1
5.5 / 10
73
Pers
46% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Sciencefiction
Regie: Akiva Schaffer
Cast: Ben Stiller, Vince Vaughn, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Komedie over vier vaders die een buurtwacht vormen als excuus om samen bier te drinken, totdat ze ontdekken dat er een buitenaardse invasie gaande is

Vier vaders - Evan, Bob, Franklin en Jamarcus - wonen in een saaie buitenwijk waar ze een buurtwacht oprichten. Het is een mooi excuus om samen bier te drinken en idiote dingen te doen. Ondanks hun stoere jacks maakt het viertal totaal geen afschrikwekkende indruk. Ze worden door kinderen bekogeld met eieren en de lokale politie bestempelt ze als watjes. Maar alles wordt anders als ze tijdens een nachtelijke surveillance tegen iets vreemds aanrijden. Iets met tentakels en een groen slijmspoor. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken dat ze te maken hebben met een buitenaardse invasie.

De originele titel van de film was eigenlijk Neighborhood Watch. Dit werd echter veranderd na een schietpartij in 2012 die in de media dezelfde naam toebedeeld kreeg. Deze komedie is de eerste Hollywoodfilm voor Richard Ayoade, die de rol van Jamarcus op zich nam. De Britse komiek is in Engeland populair door series als IT-Crowd en The Big Fat Quiz of the Year. • Pers - 46%  
  80

  Bijzonder grappige komedie

  "The Watch is zo subtiel als een bulldozer, maar het is zo goed als onmogelijk je te verzetten tegen de puberale pret van deze vier overgroeide jochies. Maar waarom zou je ook?"

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  Pakt nog verrassend onderhoudend uit

  "De grappen zijn soms te puberaal en voor de handliggend, maar er valt veel te grinniken. Evan is een geslaagde Stiller-creatie: bespottelijk en tegelijkertijd innemend met al zijn ontzettend goede bedoelingen. Vaughn heeft een fraaie act met een Matroesjka pop."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  50

  Kan de juiste toon niet vinden

  "Met de ernstig geestige Ben Stiller en de droogkomische Vince Vaughn in de gelederen lijkt het onbeholpen groepje in The Watch garant te staan voor kolderiek amusement. Maar de variant op Men in Black kan de juiste toon niet vinden. Vooral de schuld van de schrijvers: de gebeurtenissen zijn ongeïnspireerd, opgelegd of ongeloofwaardig."

  Eric Koch - De Telegraaf
  40

  Alienjagers praten vooral over piemels

  "The Watch probeert veel te hard veel te veel verschillende ideetjes in één verhaal te proppen. (...) een rare, saaie, platte film waarbij elke kijker zich bekocht zal voelen."

  Robbert Blokland - Spits
  40

  Steekt de draak met platvloerse zaken

  "Het team hanteert de pen zoals een lasser een soldeerbout gebruikt: komedie en sciencefiction vloeien niet in elkaar over, maar worden geforceerd aan elkaar gesmolten.

  Frank Stol - FilmTotaal
  40

  Veel bier en onderbroekenlol

  "Uiteindelijk overheerst toch irritatie over het gemakzuchtige scenario, dat op geen enkel vlak ambitie toont. De satirische aanzetten krijgen geen vervolg. Hoe lang blijven grappen over 'shooting blanks' leuk?"

  Phil van Tongeren - Schokkend Nieuws
  40

  Veel valt er niet over te zeggen

  "Het zou best een vermakelijke film kunnen opleveren, maar Ben Stiller en de zijnen tappen bedaagd de ene na de andere poep- en piemelgrap uit de flauwemoppentrommel terwijl de aliens mannen in ouderwets slechte monsterpakken zijn."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  20

  Vulgaire verspilling

  "Ben Stiller, Jonah Hill en Vince Vaughn, het zijn acteurs die je moeten liggen. Mix je ze samen met een script van onder andere Seth Rogen, dan is dat allesbehalve een gegarandeerd succes. Sterker, in dit geval levert het een sci-fi buddy/loser-komedie op die een glorieuze kandidaat is voor de meest wanstaltige film van het jaar."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 23 augustus 2012
  Film1 première: Vrijdag 20 september 2013
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Neighborhood Watch