Patatje oorlog

Patatje oorlog (2011)

IMDb
6.1 / 10 130
Pers
77% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: Johnny de Mol, Rifka Lodeizen, Pippa Allen, Ruben van der Meer, Leny Breederveld
Genre: Drama, Familiefilm
Lengte: 86 minuten

Familiefilm waarin het negenjarige meisje Kiek zich in vreemde bochten wringt om haar vader te kunnen beschermen die naar oorlogsgebied vertrekt

De negenjarige Kiek is een energiek en stoer meisje, maar ze raakt bezorgd wanneer haar vader Thomas als arts naar een oorlogsgebied in Afghanistan vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels. Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond ťn een dode vader heeft.

Deze Nederlandse familiefilm van Nicole van Kilsdonk ('Richting West') is gebaseerd op het bekroonde boek 'Een kleine kans' van Marjolijn Hof en won op het Cinekid festival de juryprijs voor Beste Film. Johnny de Mol nam de rol van vader Thomas op zich en Rifka Lodeizen is te zien als de moeder van Kiek.

Trailer

Overige informatie

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Bioscooppremière: Woensdag 12 oktober 2011
Film1 première: Zondag 17 juni 2012
Distributeur: A-film Distribution
Alt. titel: Een kleine kans

Reacties (4)

  • Kipje
  • maandag 24 oktober 2011
  • 07:58

  Dit lijkt me een leuke film,
  Hier ga ik denk ik wel snel heen hoor, maar eerst naar Razend!!

 • Het is denk ik geen verstandig idee om manieren om je huisdieren te doden in een kinderfilm te verwerken. Vooral een hond van een viaduct gooien op een drukke snelweg om je vermiste vader te redden zijn ideeŽn die kinderen niet echt kunnen gebruiken ook al toont het de gedachten kronkels van een negen jarige volgens de schrijver van dit verhaal.

 • Mooie en goed gemaakte drama/jeugdfilm. Alhoewel ik me afvraag of deze echt geschikt is voor jonge kinderen. Toch wat zware thema's.

 • Prima kinderfilm, met een echt verhaal.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen