Code 37

Code 37 (2011)

IMDb
5.8 / 10 351
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Misdaad
Regie: Jakob Verbruggen
Cast: Veerle Baetens, Gilles De Schrijver, meer »
Land: België
Taal: Vlaams

Vlaamse misdaadfilm gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, waarin zedendelicten centraal staan

In Code 37 - de film draait het om zedenzaken in het Gentse nachtleven waar studentes zichzelf prostitueren.

Code 37 is een succesvolle Vlaamse misdaadserie van omroep VTM. Er is al een Amerikaanse remake van de serie aangekondigd. • Reacties (6)  
   • Mr. Picture
   • maandag 1 augustus 2011
   • 18:21

   GL schreef:
   Ik kijk zo uit naar deze film! Hier de trailer :


   Ja dit is ook de enigste film die goed zal zijn dit jaar, volgens jou.

   • GL
   • dinsdag 2 augustus 2011
   • 09:04

   Mr. schreef:
   Ja dit is ook de enigste film die goed zal zijn dit jaar, volgens jou.


   Ja aan jou zal het niet liggen... maar ik zou de film toch maar een kans geven. Ik kan begrijpen dat de trailer nogal vreemd overkomt. Er zit geen duidelijk plot of een spanningsopbouw in. Persoonlijk vind ik dat niet erg omdat ik grotendeels weet wie welk personage is en wat er allemaal gebeurt.

   • jeroenvaes
   • zaterdag 5 november 2011
   • 23:40

   goede film maar je moet toch echt wel de serie volgen om het goed te begrijpen

   • GL
   • zaterdag 10 december 2011
   • 11:20

   Na een zeer spannende climax op het einde seizoen 2 waren de verwachtingen voor de film zeer hoog. Daar zit nou net het kritiekpunt op Code 37 de film. Deze lange aflevering in aanloop van seizoen 3 begint redelijk teleurstellend op vlak van verhaal. Op het einde van Seizoen 2 crashte Hannah namelijk met haar auto waarna deze ontplofte. De film speelt zich 3 maanden later af en hoe of wat er na die crash is gebeurt weten we niet. Een beetje lui van de scenario schrijvers om er gewoon niets meer over te vertellen. We kunnen alleen maar hopen dat seizoen 3 antwoorden biedt. Nu ik toch eerst de kritiekpunten aanhaal was er nog één iets wat ik redelijk jammer vond. In elke aflevering zit een zedenzaak ook hier in de film is dat het geval. De studenten prostitutie is best wel een interessant uitgangspunt maar het verhaaltje is de gemakkelijk opgezet en zelf te simpel op te lossen.

   Het klinkt helemaal fout te zijn gelopen met deze film maar dat is verre van zo. Je voelt dat er opgebouwd wordt om het verhaal met seizoen 3 af te ronden en de film zelf kun je pas goed beoordelen na het zien van het aankomende seizoen 3 in maart.
   De film zelf heeft gelukkig nog steeds net als de serie een flinke dosis goed geschreven humor, goeie cast die kleurrijke personages vertolkt met Veerle Baetens op kop. Je voelt gewoon dat die ploeg echt zin heeft om deze film en reeks te maken en dat levert een goed resultaat op. De zaak die Hannah al 2 seizoen bezig houdt geeft flink wat geheimen prijs en laat de fans zeker niet op zijn honger zitten. Zeker het zeer goeie camerawerk en de ruwe montage stijl niet te vergeten die de reeks onderscheid van de doorsnee saaie politiereeks. De Intergalactic Lovers dragen ook flink hun steentje bij op vlak van muziek en geven de film een leuk sfeertje net zoals Piet De Ridder die de score van de reeks een filmisch kantje gaf. Een schande dat deze film soundtrack niet te koop is! Code 37 werkt zeer goed als serie maar minder als film gewoon omdat de film valt of staat met de reeks. Zonder de reeks heb je weinig te zoeken in deze film. Toch wat dit bioscoop uitstapje aangenaam en was het einde best wel spannend. De kleine climax aan het einde doet je zin krijgen in seizoen 3. Jammer genoeg het laatste. Maar je kan geen zeden-misdaaden blijven verzinnen...
   8/10 < Voor de fans van de reeks/ 6/10 als losstaande film.

   • Tarkus
   • donderdag 22 maart 2012
   • 21:15

   Laat het duidelijk zijn, als je de twee voorgaande series niet hebt gezien, is het niet nodig dat je deze film gaat kijken, je zou er geen plezier aan beleven vermits je het verhaal dan helemaal niet kan volgen.
   Het is dus noodzakelijk enige kennis van de voorgaande gebeurtenissen te kennen alvorens deze prent te zien.
   Het verhaal is ook weer goed in deze film, die eigenlijk een lange aflevering is uit de reeks (het zouden de 2 eerste afleveringen van reeks 3 zijn wordt gezegd).
   Toch vind ik de film minder goed geslaagd dan de reeks op zich, er is minder harde actie en ook het taalgebruik is 'properder' dan in de reeks.
   Kortom: wat minder geslaagd deze film dat de beide voorgaande reeksen, maar wel nodig om te bekijken wil je in de derde reeks weer kunnen aanknopen met het verhaal, want de rode draad door de ganse reeks is nog niet ten einde met deze film.

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer