Jupiter Ascending

Jupiter Ascending (2015)

Film1
6.2 / 10
25
Pers
36% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Cast: Mila Kunis, Channing Tatum, meer »
Lengte: 127 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Scifi-actiefilm van de Wachowski's (The Matrix) met Mila Kunis als Jupiter Jones, die ontdekt dat zij voorbestemd is de kosmische balans te herstellen

Jupiter Jones werd geboren tijdens een nacht waarin alle tekenen erop wezen dat zij voorbestemd was tot grootse dingen. Nu is ze volwassen en kan ze alleen maar dromen van de sterren, want de keiharde realiteit is dat ze overdag toiletten moet schoonmaken en het leven tot nu toe niet echt mee zit. Maar als Caine, een genetisch gemanipuleerde soldaat, op aarde landt om haar op te sporen, ontdekt Jupiter wat de sterren voor haar in petto hebben. Haar genetische handtekening toont aan dat zij de erfgenaam is van een buitengewone nalatenschap die de balans in de kosmos kan veranderen.

Mila Kunis (Oz the Great and Powerful) en Channing Tatum (Magic Mike) spelen de hoofdrollen in Jupiter Ascending, een episch avontuur van de baanbrekende Wachowski's (The Matrix trilogie). De regisseurs hadden oorspronkelijk Natalie Portman gecast voor de hoofdrol, maar die wees het aanbod af. • Pers - 36%  
  60

  Star Wars met een onsje Dune

  "Het lukt Andy en Lana niet om het (te) complexe verhaal, met nodeloze dan wel onduidelijke subplots, helder te vertellen. Ze leunen teveel op de stijlfiguur van de hyperbool: groot, groter, grootst. Daardoor komt de sage nimmer tot leven, mede doordat veel uitleg niet terloops maar via overbodige dialogen wordt gegeven."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  40

  Assepoester erft kosmisch imperium

  "Het overwegend humorloze Bouquetreeksscenario haalt bij Kunis en de zichtbaar verveelde Tatum niet het beste naar boven, waardoor de romantiek doodslaat (...) Een nieuwe Matrix is Jupiter Ascending dus niet, maar de overeenkomsten met George Lucas' tweede Star Wars-trilogie zijn onmiskenbaar: er gebeurt van alles, maar niets beklijft."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Digitale en verhaaltechnische chaos

  "Spannend wordt het niet, omdat je nauwelijks een idee krijgt van de prijs die Jupiter/de mensheid zou moeten betalen voor een eventuele nederlaag. Grappig wordt het ook niet. De paar pogingen tot humor, vooral ten koste van Jupiters Russische familie, slaan de plank volledig mis."

  Barend de Voogd - Schokkendnieuws
  40

  Humorloos ruimte-epos

  "Deze nieuwe Wachowski-film wordt gekenmerkt door indrukwekkende vergezichten en flitsende actie van een oorverdovend kaliber. Wat ontbreekt, is samenhang en vooral ook de broodnodige humor die het bombastische verhaal verteerbaar maken. Daarnaast heeft al het familiale gekonkel nog het meest weg van een dubbele aflevering GTST. Goed, na twee uur Jupiter ascending zie je inderdaad sterretjes. Helaas niet van het juiste soort."

  Macro Weijers - De Telegraaf
  40

  Krankjorume space-operette

  "De visual effects-mensen toveren weliswaar indrukwekkende beelden op het doek, maar de Wachowskis leven vooral hun fetisj uit voor lasers, latex en halfgare lulkoek. Zonder aansprekende personages of spannend scenario er alleen de cgi om opgewonden van te raken."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  40

  Potsierlijke intergalactische soap

  "Elke ambitie om een spectaculair ruimte-epos zoals Dune en Star Wars te maken - waaruit trouwens flink is geknipt en geplakt - is toe te juichen. Maar het houterige acteren en de filosofische bombast maken van Jupiter Ascending, ondanks de indrukwekkende visuele effecten, een potsierlijke vertoning."

  Ronald Rovers - Cinema.nl
  40

  Rommelig en teleurstellend

  "'Jupiter Ascending' heeft met de Wachowski's aan het roer en een mooie cast alle ingrediŽnten in zich om een originele sci-fi film te worden. Maar het gebrek aan een boeiend plot en interessante karakters zorgt voor een rommelige en teleurstellende film."

  Shelley Eimers - Cinemagazine
  40

  Stroperige fantasievertelling

  "(...) het ontbreekt de Wachowski's vooral aan gevoel voor toon, tempo, ritme en - daar begint het vaak - spelregie om hun gedachten te kanaliseren tot een meeslepend geheel."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  20

  Heldin wordt gered in een spervuur aan special effects

  "De nieuwste film van broer en zus Wachowski is een vreemde hybride van sciencefiction-, actie- en monsterfilm die ontworpen lijkt door een stel gamers. (...) 'Jupiter Ascending' is zo'n film waarin je al snel de kluts kwijtraakt."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  20

  Sinds 'The Matrix' maken Wachowski's alleen zeperds

  "Jupiter Ascending loopt over van deze moeizame manier van vertellen die niet alleen Jupiter, maar vooral de kijker moet informeren hoe de vork precies in de steel zit. (...) En als de muziek weer eens een bombastisch koor inzet wordt alles zo ridicuul dat er geen redden meer aan is. Jupiter Descending was een betere titel geweest."

  Andrť Waardenburg - NRC Handelsblad
  20

  Warrig ruimte-avontuur is verspilling van geld en talent

  "Het kan een van de grootste flops van het jaar worden, omdat er van alles mankeert aan de film van Andy en Lana Wachowski's. Voornaamste probleem is een warrig verhaal (...) een variant van het Assepoester-sprookje vol ruimteschepen, buitenaardse monsters en eeuwigdurende gevechten in het heelal."

  Ab Zagt - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 5 februari 2015
  Distributeur: Warner Bros