Knight of Cups

Knight of Cups (2015)

Pers
60% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Terrence Malick
Cast: Christian Bale, Cate Blanchett, meer »
Lengte: 118 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Existentialistisch drama van Terrence Malick waarin een scenarioschrijver in Los Angeles de betekenis zoekt achter de leegheid van zijn bestaan

Scenarioschrijver Rick struint van feest naar feest in een bleek en harteloos Los Angeles, op zoek naar zichzelf, de liefde en een manier om zijn lege bestaan te voorzien van betekenis. Maar alle drank, drugs en vele vrouwen lijken die leegte niet te kunnen vullen, en Rick wordt gedwongen stil te staan bij de realisatie dat misschien niets in zijn leven is wat hij zichzelf voorhield.

Knight of Cups is een sfeervol drama van de gerenommeerde regisseur Terrence Malick (The Tree of Life), met in de hoofdrollen Christian Bale, Cate Blanchett en Natalie Portman. De film maakte deel uit van de officiŽle selectie van het Berlijn Filmfestival 2015. • Pers - 60%  
  100

  Leve de leegte

  "In de zevende film van Terrence Malick trekt een imposante groep acteurs van naam en faam over het scherm. Dat is het enige houvast dat de regisseur de kijker biedt. Die wordt ondergedompeld in een visuele maalstroom die wagenziek kan maken."

  Alfred Bos - indebioscoop.com
  80

  Betoverende beeldenstroom

  "Hoogdravend, barok, zweverig, Łber-romantisch: Knight of cups is het allemaal. En toch valt er veel te genieten - voor wie het verhaal laat voor wat het is, en zich laat betoveren door de associatieve, troostrijke beeldenstroom. Zoals halverwege in voice-over wordt opgemerkt: 'De stukjes van je leven vallen nooit helemaal in elkaar, ze worden gewoon neergesmeten.'"

  Jan Pieter Ekker - Het Parool
  60

  Dolen door LA

  "Het devies bj deze Malick is: probeer niet te veel te duiden, laat je meevoeren in dit bijna twee uur durende hallucinerende avontuur."

  Annet de Jong - Telegraaf
  60

  Knight of Cups raakt, voor wie ervoor openstaat

  "De kritiek op Malick zwelt aan. Knight of Cups bevat nauwelijks dialogen en dat trekt een behoorlijke wissel op de kijker. Het schitterende camerawerk van Emmanuel Lubezki is Malicks grootste troef."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Rick slentert door de branding en rent topmodellen achterna

  "Om de eventuele diepere betekenis van Malicks filmische puzzel te achterhalen, lijken meerdere kijkbeurten vereist, maar het is de vraag wie daar de energie voor zal kunnen opbrengen."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  40

  Een herhaling van zetten

  "Niet alleen begint zijn aanpak een trucje te worden; geregeld lijkt de nieuwste Malick een parodie op Malick. Knight of Cups is een herhaling van zetten: binnen de film zelf en binnen het steeds particulierder en daarmee halsstarriger wordende oeuvre."

  Danitsa Linders - FilmTotaal
  20

  Terence Malick zwelgt in filmisch gezever

  "Met zijn haakse camera-instellingen, een trucje dat we nu wel kennen, stelt de regisseur Los Angeles in alle variaties van het daglicht voor. Zelfs die betoverende beelden gaan op den duur irriteren. Het wordt tijd dat Malick zijn grenzen eens verlegt."

  Ab Zagt - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 17 september 2015
  Distributeur: Paradiso Entertainment