Absolutely Fabulous: The Movie

Absolutely Fabulous: The Movie (2016)

Film1
4.4 / 10
17
IMDb
5.4 / 10 9309
Pers
58% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Mandie Fletcher
Cast: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, meer »
Lengte: 86 minuten
Land: Groot-BrittanniŽ
Taal: Engels
Kijk nu

Met stijl en klasse maken Edina en Patsy hun debuut op het witte doek in deze hilarische komedie naar de succesvolle Britse tv-serie

Edina en Patsy leiden het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse RiviŤra, en bedenken ze een plan om permanent te 'ontsnappen' en het goede leven te heroveren.

In 1992 creŽerde de Britse comťdienne Jennifer Saunders de populaire BBC-serie Absolutely Fabulous, gebaseerd op een sketch van twee jaar eerder uit de show die ze maakte met collega Dawn French. Deze bioscoopfilm herenigt Saunders met Joanna Lumley als het iconische duo Edina en Patsy. Ook de rest van de originele cast keert terug: Julia Sawalha als Saffy, Jane Horrocks als Bubble en June Whitfield als moeder. Ze worden bijgestaan door talloze sterren uit de wereld van film, muziek en mode. • Pers - 58%  
  70

  Wel ouder, niet wijzer

  "Tussen alle slapstick en politiek incorrecte grappen door, verleent dat terugverlangen naar iets wat ze nooit waren aan deze door Saunders geschreven film een zweem van melancholie."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Absolutely Fabulous: The Movie wordt nooit zo hilarisch als de tv-serie

  "Zelfs na jaren van afwezigheid slagen Eddy en Patsy erin om hun plek weer te veroveren. Toch blijven veel grappen in Absolutely Fabulous: The Movie steken in meligheid."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Absolutely Fabulous: the Movie doet 'fab' tekort

  "Wat de nostalgie had verdoezeld en ik opeens weer wist: Absolutely Fabulous had hysterisch geestige afleveringen, en heel flauwe, en iets ertussenin. Deze film valt in de laatste categorie. Niet zonde van de tijd, maar ook niet zo leuk als het had kunnen zijn."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Edina en Patsy halen het onderste uit champagnefles

  "Hoewel de film af en toe rommelt en rammelt, is het gehalte aan vileine grappen groot genoeg om deze filmversie als meer dan geslaagd te beschouwen."

  Ab Zagt - AD
  60

  Glorieus slempen als weleer

  "De Ab Fab-film is er voor de nostalgie: voor de designer-outfits die eruitzien als parodieŽn op zichzelf, en voor de twee hoofdrolspeelsters die zo'n geweldige chemie hebben, en die er met de jaren en al dat slempen en slampamperen alleen maar beter uit zijn gaan zien."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Hoofdrolspelers zorgen nog net voor een voldoende

  "Absolutely Fabulous: The Movie stelt toch wat teleur. De film voelt niet helemaal volwaardig aan. De fans zullen zich er zeker mee vermaken, maar de gewone bioscoopbezoeker zal minder onder de indruk zijn. De plot van de film is niet heel sterk en een groot aantal grappen mislukt."

  Sonny Kempes - Filmpjekijken.com
  60

  Rommelig plot

  "Het rommelige plotje is flinterdun en heeft als voornaamste taak om zo veel mogelijk beroemdheden de revue te laten passeren. (..) De grootste troeven zijn en blijven de vertrouwde personages."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  50

  Saunders en Lumley zijn op dreef

  "De teleurstelling zit in het gebrek aan hilariteit. Want laten we wel wezen, waarom kijk je anders naar Absolutely Fabulous dan om in je broek te plassen van het lachen? Aan Saunders en Lumley ligt het overigens niet."

  Elise van Dam - Biosagenda.nl
  40

  Hopeloos mislukt

  "Ook bij deze verfilming van een televisieserie moeten we niet alleen constateren dat het op de buis allemaal veel leuker was, maar vooral dat het oprekken van een aflevering naar speelfilmlengte simpelweg niet werkt. Deze poging om een populaire Bitse sitcom naar het grote doek te brengen is hopeloos mislukt."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 juli 2016
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Ab Fab Film