Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

Film1
7.3 / 10
27
Pers
65% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Fantasy
Regie: Tim Burton
Cast: Eva Green, Asa Butterfield, meer »
Lengte: 127 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Boekverfilming van Tim Burton waarin Asa Butterfield terechtkomt in het merkwaardige tehuis van Miss Peregrine voor kinderen met speciale krachten

De Amerikaanse tiener Jake komt in aanraking met een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij aanwijzingen ontdekt hij een geheim toevluchtsoord: mevrouw Peregrine's tehuis voor merkwaardige kinderen. Maar als Jake kennismaakt met de jonge bewoners en hun bijzondere gaven, realiseert hij dat veiligheid slechts een illusie is. Er schuilt gevaar in de vorm van krachtige, verborgen vijanden. Jake moet uitzoeken wie echt is, wie hij kan vertrouwen en wie hij werkelijk is.

Deze sprookjesachtige fantasyfilm van Tim Burton (Alice in Wonderland) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ransom Riggs. • Pers - 65%  
  80

  Monsters verslaan in en rond een prachtig spookhuis

  "Tim Burton heeft gelukkig genoeg camp in zijn DNA om de verfilming van dit beroemde kinderboek niet al te serieus te maken. Of het allemaal nog even extra spectaculair aan te zetten."

  Ronald Rovers - Trouw
  80

  Tim Burton hervindt zijn vorm

  "Wat volgt is een combinatie van sprookje, horror en het fantastische, waarbij het alle kanten opvliegende verhaal altijd gegrondvest blijft in herkenbare emoties."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  70

  Rare snuiters

  "Al met al is Miss Peregrine's Home for Peculiar Children een redelijk geslaagde film. Het verhaal kan soms ingewikkeld overkomen voor de jeugd en iets na de helft lijkt het allemaal een beetje langdradig te worden. Maar hoe dan ook is het een plaatje om naar te kijken."

  Josta Tessers - FilmVandaag.nl
  60

  Alles uit de kast voor bijzonder weeshuis

  "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children maakt een overbevolkte indruk, maar wie de films van Burton waardeert, zal zich geen seconde vervelen met deze extravagante film­fantasie."

  Ab Zagt - AD
  60

  Ambachtelijk-Burtonesque

  "Bij een visueel sterke film als dit is voorspelbaarheid niet per se een minpunt, maar het eindproduct blijft hierdoor jammergenoeg een beetje hangen op niveau 'ambachtelijk-Burtonesque'. Het bronmateriaal leent zich ervoor, maar die verleidelijke naargeestigheid van films als Sleepy Hollow of Edward Scissorhands blijft helaas uit."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Door niemand begrepen tiener komt in tehuis in 1943 terecht

  "Maar het fabelachtige uiterlijk boet gaandeweg aan glans en zeggingskracht in, tot de magie in een lang uitgesponnen monster- en spektakelfinale volledig verdampt. Burton heeft betere films gemaakt."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Miss Peregrine's Home for Peculiar Children mist eigenheid

  "De personages zijn te vlak om echt met ze mee te gaan voelen. Romantiek en rouw hebben niet de impact die ze zouden moeten hebben. Wellicht ligt het ook aan het acteerwerk - los van Eva Green als mevrouw Peregrine dan, die moeiteloos schakelt tussen streng, lief en intens."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Smullen met kinderogen

  "Eva Green is magnifiek blauw, van kapsel tot puntnagels en altijd met een hint van gevaar in die betoverende anime-ogen. Burton drukt kinderachtig vaak op dezelfde humorknopjes en faalt met een idiote cgi-finale, maar de meester van het donkere sprookje weet ook weer gruwelijk goed te verrassen."

  Tisha Eetgerink - De Telegraaf
  60

  Spectaculaire special effects maken veel goed

  "De bewerking van Ransom Riggs' fantasierijke jongvolwassenenroman past perfect in Burton's straatje. Verhaaltechnisch wat rommelig, maar de spectaculaire special effects maken veel goed."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  60

  Stilistisch één van de sterkste Burtonfilms van de laatste jaren

  "In stilistisch opzicht is Miss Peregrine één van de sterkste Burtonfilms van de laatste jaren. Burton is één van de weinige regisseurs die 3D soms op interessante wijze weet in te zetten: met een aantal statische shots, opgebouwd uit drie of vier lagen, vergroot hij het kijkdooseffect dat aan de beginperiode van de 3D-revolutie vaak reden voor kritiek was. In de artificiële wereld van Burton is het juist heel gepast."

  Julius Koetsier - Schokkend Nieuws
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 september 2016
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Miss Peregrine's Home for Peculiars