Transformers: Age Of Extinction

Transformers: Age Of Extinction (2014)

Film1
7.1 / 10
57
Pers
50% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Michael Bay
Cast: Mark Wahlberg, Sophia Myles, meer »
Lengte: 165 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vierde deel in de Transformers-reeks van regisseur Michael Bay, waarin de Autobots hulp krijgen van automonteur Cade Yeager en zijn tienerdochter

De Autobots en Decepticons zijn vrijwel allemaal van de aarde verdwenen nadat ze vervolgd werden door de overheid. Automonteur Cade Yeager en zijn dochter Tessa treffen echter Optimus Prime aan in hun garage. Ze krijgen daardoor niet alleen te maken met geheim agenten en een meedogenloze premiejager die hen op het spoor komen, maar tevens met een veel grotere vijand die de mensheid wil vernietigen.

Na de drie eerdere Transformers-films besloten de makers met dit vierde deel een nieuwe verhaallijn te starten. Hoofdrolspeler Shia LaBeouf werd daarom vervangen door Mark Wahlberg. Regisseur en producent Michael Bay werkt inmiddels alweer aan deel vijf.******

Film1 Recensie: Michael Bay wordt langzaam volwassen

Geloof het of niet, maar Michael Bay heeft een ingetogen Transformers-film gemaakt. Less is more, zal de regisseur gedacht hebben, want veel van de problemen uit de eerste drie films schitteren in Age of Extinction door afwezigheid. Dit vierde deel is weliswaar nog steeds een betekenisloos actiespektakel, maar voor het eerst sinds jaren bespeuren we enkele subtiele, positieve ontwikkelingen. Bays eerste arthousefilm kan niet ver weg meer zijn.

Lees verder
 • Pers - 50%  
  60

  165 minuten sensorische stimulatie

  "Als je je niet ergert aan het flinterdunne verhaal - een megacorporatie werkt samen met een premiejagerrobot om de Autobots te vernietigen, terwijl Mark Wahlberg & dochter de Autobots bijstaan - of het ontbreken van ook maar de kleinste reële emotie, dan kun je Bay zeker bewonderen om zijn gevoel voor snelheid en beweging. Want dit plompe metalen ballet staat geen seconde stil, en dat is best knap voor die 165 minuten."

  Ronald Rovers - Cinema.nl
  60

  Gestroomlijnde film

  "De stoorzenders die de vorige delen zo godsgruwelijk irritant maakten, zijn veelal afwezig en het verhaal verkent eindelijk wat nieuw terrein. Het is echter wel een teken aan de wand dat ondanks dat de hoeveelheid personages, plotontwikkelingen en actiescènes redelijk laag wordt gehouden, de film nog altijd tien minuten langer is dan zijn overvolle voorganger."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  60

  Michael Bay wordt langzaam volwassen

  Geloof het of niet, maar Michael Bay heeft een ingetogen Transformers-film gemaakt. Less is more, zal de regisseur gedacht hebben, want veel van de problemen uit de eerste drie films schitteren in Age of Extinction door afwezigheid. Dit vierde deel is weliswaar nog steeds een betekenisloos actiespektakel, maar voor het eerst sinds jaren bespeuren we enkele subtiele, positieve ontwikkelingen. Bays eerste arthousefilm kan niet ver weg meer zijn.

  Jan-Peter Rook - Film1
  60

  Totale overrompeling

  "Het neigt naar parodie - en juist dat maakt het behapbaar. Wie zich durft te laten overrompelen, en geen logisch nut zoekt achter een ruimteschip dat met een magneet delen van Hong Kong opslokt terwijl een robot op de rug van een vuurspuwende dinosaurusrobot door de straten galoppeert, krijgt bijna abstracte filmkunst opgediend, in de gedaante van groteske destrcutiecinema."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Een hoop schroot

  "Het beste dat je over dit vierde Transformers-deel kunt zeggen, is dat regisseur Michael Bay zijn ­eigen filmstijl heeft geperfectioneerd. Deze keer maakt het verhaal of enige vorm van logica echt niet meer uit en gaat het alleen nog maar om grote stukken metaal die elkaar effectief aan schroot rammen. De meest indrukwekkende trans­formatie is dat dit toch een kaskraker zal worden. Je bent gewaarschuwd."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  20

  Belediging voor iedereen met een IQ boven de 80

  "Dat Bay geen maat kan houden was al bekend, maar het blijft jammer dat hij nog steeds filmt als een puber. Logica wordt opgeofferd aan actie (ook scènes die midden op de dag spelen bevatten een shot van de ondergaande zon), vrouwen zijn bij voorkeur lekkere wijven en grappen kunnen niet plat genoeg zijn. Transformers: Age of Extinction is een belediging voor iedereen met een IQ boven de 80, maar laat dat de puber in u vooral niet weerhouden."

  Andre Nientied - Nu.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 juli 2014
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Transformers IV, Transformers: 4