Mees Kees

Mees Kees (2012)

Film1
7.8 / 10
22
IMDb
6.7 / 10 448
Pers
59% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: Barbara Bredero
Cast: Felix Osinga, Willem Voogd, meer »
Lengte: 81 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Familiefilm naar de boeken van Mirjam Oldenhave over stagiair Kees, die voor het eerst voor de klas staat en zich ontfermt over leerling Tobias

Voor Tobias komt meester Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en ontzettend grappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Zo mogen ze boterhammen eten in de klas in het kader van een voedselproject en zetten ze met rekenen de tafels op z'n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. • Pers - 59%  
  80

  Mees Kees is een master

  "Mees Kees zit vol met humor, maar is bij vlagen ook ontroerend. (...) Jong en oud zal zich snel thuisvoelen bij Mees Kees. Het plezier van de film straalt er vanaf. Een feelgood film die je met een fijn gevoel de bioscoopzaal doet verlaten."

  Rutger Otto - Filmpjekijken.com
  70

  Uitstekend acterende cast

  "Mees Kees is vooral in het begin zoekende naar de juiste toon en invalshoek, maar als alle onzekerheden zijn afgeschud blijft een vermakelijke jeugdfilm over die volop ruimte biedt voor een vervolg. (...) Dit wordt krachtig ondersteund door de uitstekend acterende cast. Naast Wallis de Vries verdienen de jonge acteur Willem Voogd in de aarzelende titelrol en hoofdrolspelertje Felix Osinga een bijzondere vermelding."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  60

  Eenvoudig verhaal

  "Het is prettig dat regisseur Barbara Bredero zich echt op het kinderpubliek richt, en niet over hun hoofden heen vooral de ouders probeert te vermaken. Zonder veel poespas vertelt ze een eenvoudig verhaal. (...) Mees Kees is geen hoogvlieger, maar de film bewijst wel dat het niveau hoog ligt."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Geen instant klassieker maar vermakelijk

  "De rol van Wallis de Vries is een typische slechterik die lekker uitvergroot is, maar soms een beetje over the top. (...) Mees Kees zal waarschijnlijk niet zo snel in de prijzen vallen. Daar is de film net te oppervlakkig voor. (...) De luchtige toon wordt versterkt door de vrolijke muziek van Tjeerd Oosterhuis en de felle kleuren."

  Shelley Eimers - Cinemagazine
  60

  Gouden hoofdrolspeler

  "Met Willem Voogd als Mees hebben de makers een gouden hoofdrolspeler te pakken voor deze boekverfilming. Zijn innemende blik en onschuldige voorkomen zorgen voor onmiddellijke sympathie. De omgang met zijn leerlingen is zó aandoenlijk, dat het ook niet zo veel uitmaakt dat het verhaal eigenlijk weinig meer om handen heeft dan olijke situatieschetsen van die goeie ouwe basisschooltijd."

  Ruben van Eijl - Veronica Magazine
  60

  Leuk en schattig voor het jonge publiek

  "Mees Kees vraagt soms te veel van het inlevingsvermogen van de volwassen kijker, maar is voor de jonge doelgroep een leuke en grappige film. (...) Willem Voogd (Mees Kees) speelt zijn rol goed en bewijst dat hij een film kan dragen."

  Immy Verdonschot - Neerlands Filmdoek
  40

  De meester is (niet zo) gek

  Als de makers het allemaal wat kleiner hadden gehouden, had de alledaagsheid misschien de authentieke charme van een tv-serie als De Daltons kunnen aannemen. Of de meester had écht excentriek moeten zijn. (...) De gebeurtenissen in de film komen aardig overeen met die in de boeken, dat wel. Alleen past de boekvorm een stuk beter bij het materiaal dan een film met spanningsboog van anderhalf uur."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  40

  Kinderpubliek verdient beter

  Met Mees Kees levert Bredero een familiefilm af waar meer in had gezeten. Het is duidelijk dat het hart van het verhaal op de juiste plaats zit en de emotionele binding tussen Tobias en zijn leraar is hier en daar succesvol uitgewerkt, maar de toon slaat te snel heen en weer tussen serieus en kinderachtig grappig. Het kinderpubliek verdient beter dan dit.

  Matthijs van der Veer - MovieScene
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 3 oktober 2012
  Distributeur: Entertainment One Benelux