Horrible Bosses 2

Horrible Bosses 2 (2014)

Film1
5.7 / 10
18
Pers
49% 14
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Sean Anders
Cast: Jason Bateman, Jason Sudeikis, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op de komedie Horrible Bosses waarin de drie vrienden besluiten voor zichzelf te beginnen met rampzalige gevolgen

Nick, Dale en Kurt hebben er genoeg van om gecommandeerd te worden en besluiten ze voor zichzelf te beginnen. Maar al snel raken ze hun bedrijf kwijt aan een gladde investeerder. De wanhoop nabij en zonder enige juridische poot om op te staan, bedenken de drie beginnende ondernemers een plan om de zoon van de investeerder te ontvoeren en zo hun bedrijf weer terug te krijgen.

Vervolg op de hitkomedie Horrible Bosses uit 2011. Regisseur Sean Anders maakte ook de hilarische komedie Daddy's Home. • Pers - 49%  
  80

  Bijzonder onderhoudende film

  "Waar in Horrible Bosses de rem af en toe ingetrapt leek te worden, mogen Spacey, Aniston en Foxx in het vervolg helemaal losgaan met racistische en seksistische grappen. Het resulteert in een bijzonder onderhoudende film. (...) Ja, de film is bij vlagen een schaamteloze kopie van de eerste. Maar dan wél een bijzonder leuke en geslaagde, in plaats van een gemakzuchtige herhalingsoefening."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  80

  Geslaagd vervolg

  "Het aardige aan Horrible Bosses 2 is dat de succesnummers uit het eerste deel niet alleen terugkeren, maar bovendien op zo'n manier in het script zijn verwerkt dat ze ook een duidelijke functie hebben in het verhaal. (...) In de tweede helft zakt de komedie wel even in omdat de vaart eruit is. (...) Maar vergeleken bij de schaamteloze herhalingsoefening die de tweede Hangover was, is ook Horrible Bosses 2 ondanks dat dipje halverwege weer verrassend leuk."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  108 minuten prima vermaak

  "De grappen zijn niet altijd even subliem maar de cast - behalve Bateman, Sudeikis en Day hebben ook Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Christoph Waltz en Chris Pine een rol of rolletje - is van het niveau Real Madrid."

  Mario Wisse - Metro
  60

  De spontaniteit is eraf

  "De spontaniteit is eraf en dat zorgt ervoor dat deze film voor geen van de betrokkenen een highlight op hun cv is geworden, maar er valt heus nog weleens smakelijk te lachen om het geklungel van de drie vrienden Jason Sudeikis, Jason Bateman en Charlie Day, die een plan bedenken om de zoon te kidnappen van de man die hun nieuwe bedrijf kapot heeft gemaakt."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  50

  Dun uitgesmeerde meligheid

  "De komische een-tweetjes tussen de hoofdrolspelers zorgen af en toe voor komische momenten, net als de slapstickhumor en de schaamteloze vuilbekkerij. De écht leuke grappen zijn in Horrible bosses 2 echter veel te dun gezaaid."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  50

  Weinig innovatief vervolg

  "De ogenschijnlijke pret die de cast heeft gehad tijdens het maken van Horrible Bosses 2 wordt bijna nooit gedeeld door de kijker. Hierdoor komt het ook meer over als een betaald werkuitje van bekende acteurs dan een werkelijke film. Dit weinig innovatieve vervolg voegt niks toe aan het komediegenre."

  Scott van der Winden - Cinemagazine
  40

  Aaneenschakeling van puberale grappen

  "Voor Amerikaanse begrippen is Horrible Bosses 2 ongetwijfeld ongelooflijk stout. Voor ons Europeanen is het slappe hap dat te gemakkelijk vaart op poep- en pieshumor en karig ingevulde stereotypen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Alleen Jennifer Aniston zorgt voor lachsalvo's

  "Net als de voorganger is deze komedie vooral opgezet om een reeks platte grappen te debiteren. (...) de show wordt gestolen door Jennifer Aniston die haar rol als oversekste tandarts herhaalt. (...) Haar drie tegenspelers schmieren vooral."

  Ab Zagt - AD
  40

  Amerikaanse droom: Made in China

  "een film die sterk leunt op verbale grappen en fysieke grollen die resulteren in een barrage van seksgrappen die steeds minder leuk worden naarmate de film vordert. Veel humor zoekt expres het randje op, van een vuilbekkende Jennifer Anniston tot racistische grappen over de Aziatische schoonmaakster van de ontvoerde rijkeluiszoon. Soms schiet je in de lach maar meestal treffen de grappen geen doel."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  40

  Door vreemde keuzes lijkt 'Horrible Bosses 2' een halve thriller

  "De eerste 'Horrible Bosses' had een herkenbaar, aantrekkelijk uitgangspunt. Iedereen heeft wel eens een psychotische baas gehad waar je heel vervelende dingen mee zou willen doen. Dit vervolg gooit dat leuke idee helaas uit het raam en biedt een generiek komedieverhaal met plattere en grotere grappen."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Horrible Bosses 2 laat interessante bijfiguren onuitgewerkt

  "Niks is te flauw, of te anaal, voor de Amerikaanse comedybodem. (...) Jammer dat het rommelige scenario de hulplijnen Jamie Foxx (bijrol als misdaadcontact) en Kevin Spacey ( bozige ex-baas) onvoldoende in stelling brengt."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Verrassing is er af bij seksverslaafde Jennifer Aniston

  "Jennifer Aniston duikt ook weer op, in een therapiegroep van Sex Addicts Anonymous, alleen nu de verrassing eraf is gaat ook de dwangmatig alle gaten aanbiedende Jennifer in de jongensmeligheid ten onder."

  Jann Ruyters - Trouw
  40

  Weer een overbodige sequel

  "Sequels zijn vaak mislukte vervolgfilms en Horrible Bosses 2 is daarop helaas geen uitzondering. Behalve een herhaling van zetten is deze versie gewoon minder leuk dan de vorige."

  Angelina Hammond - MovieScene.com
  20

  Smakeloze drukte

  "In een poging het vervolg groter, gewaagder en grappiger te maken, overschreeuwen de makers zich op alle fronten en worden de grenzen van goede smaak en fatsoen ver overschreden. Of je moet vinden dat verkrachting en racisme wél grappig zijn."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 november 2014
  Distributeur: Warner Bros