Mientras duermes

Mientras duermes (2011)

Film1
6.9 / 10
42
IMDb
7.1 / 10 8204
Pers
65% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Jaume Balagueró
Cast: Luis Tosar, Marta Etura, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Spanje
Taal: Spaans

Spaanse thriller over de doodgewoon ogende César die de drang heeft om de levens van de mensen rondom hem zo zuur mogelijk te maken

César werkt als conciërge in een appartementencomplex. Dat hij eigenlijk doodongelukkig is en zijn medemens niet uit kan staan, heeft hij steeds meesterlijk weten te verbergen door zich voor te doen als een welopgevoede en hardwerkende gentleman. Maar het enige dat hem dag in dag uit op de been houdt, is zijn drang om de mensen in zijn omgeving het leven zuur te maken. Vooral de bewoners van het complex zijn niet veilig voor zijn pesterijen. Wanneer hij zijn aantrekkelijke en opgewekte huisgenote Clara leert kennen, wendt César zijn charmante alter ego aan om haar het leven zo weerzinwekkend mogelijk te maken.

Deze psychologische thriller van Jaume Balagueró, bekend van de horrorfilm (●REC), sleepte op het Imagine Amsterdam Fantastic Film Festival de Méliès d'Argent in de wacht. • Pers - 65%  
  90

  Nergens is het veilig

  "Ook op plekken waar men zich op zijn gemak voelt, zoals in hun eigen huis, kan het kwaad toeslaan. Dit akelige idee loopt als een rode draad door de film. Telkens valt uit onverwachtse hoek nog een klap. Aan het einde blijf je verbaasd en murw gebeukt zitten."

  Lieuwe van Albada - FilmTotaal
  60

  Knap opgebouwde thriller

  "Uiterst beheerst voert Balagueró de spanning op en toch wil Sleep Tight maar niet onder de huid kruipen (...) César voelt amper zo gevaarlijk als hij uiteindelijk blijkt te zijn."

  Floortje Smit - de Volkskrant
  60

  Ziekelijke pesterijen

  "Obsessieve liefde in combinatie met een ziekelijke zucht tot vernietiging van geluk van anderen zorgen voor een sfeertje waarin de gebeurtenissen zich op bizarre wijze ontwikkelen. (...) De ontwikkelingen en de afloop zijn gelukkig weinig voorspelbaar, waardoor de aandacht toch voldoende wordt vastgehouden, ook al kabbelt het op enkele momenten wat voort."

  Rob Veerman - Cinemagazine
  50

  Hier had meer in gezeten

  "Mientras Duermes is in het begin vrij traag, maar werkt naar een spannender middenstuk toe. Aan het einde wordt de film jammer genoeg weer teveel gerekt, doordat er steeds een nieuwe wending komt. Daarnaast zien we wel de handelingen die César uitvoert, maar we komen niet achter de precieze reden van zijn daden. Hierdoor blijf je met teveel vragen zitten. Spijtig voor het verhaal en de acteurs, want hier had zeker meer in gezeten."

  Jamaica Vink - Filmpjekijken.com
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 19 juli 2012
  Film1 première: Maandag 18 maart 2013
  Distributeur: Cinéart
  Alternatieve titel: Sleep Tight