To Rome with Love

To Rome with Love (2012)

Film1
5.8 / 10
49
IMDb
7.1 / 10 28
Pers
53% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Woody Allen
Cast: Alec Baldwin, Woody Allen, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Woody Allens romantische en komische hommage aan Rome, met een kijkje in het leven van vier verschillende stellen in en om de Italiaanse hoofdstad

Een kijkje in het leven van diverse mensen in en om de Italiaanse stad Rome. Een gepensioneerde operaregisseur uit New York onderneemt verwoede pogingen om een zingende begrafenisondernemer op het podium te krijgen. Een architect voorziet een Amerikaanse jongeman van pittig liefdesadvies wanneer een jonge actrice op bezoek komt. Een doodgewone huisvader wordt tot zijn grote verbazing ineens de nieuwste beroemdheid van het land. En een pasgetrouwd Italiaans stelletje uit de provincie beleeft een romantische dag in de grote stad... zonder elkaar.

Na Londen (Match Point, Scoop, You Will Meet a Tall Dark Stranger), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona) en Parijs (Midnight in Paris), brengt Woody Allen nu een hommage aan Rome. • Pers - 53%  
  70

  Ga mee in het ritme van de stad en geniet ervan

  "Het is een hele berg ideeën, waar Allen knap maar richtingloos mee jongleert. Van een begin, een midden en een eind is nauwelijks te spreken: de film geeft ons anderhalf uur aan geestige situaties en is afgelopen wanneer hij stopt."

  Julius Koetsier - The Cult Corner
  60

  Ansichtkaart uit Rome

  "een wisselvallige film, waarin het ene verhaal beter uitpakt dan het ander. Maar juist die vrijblijvende, luchtige sfeer maakte To Rome with Love tot een ideale zomerfilm."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Een uiterst charmant plaatje

  "leuke, vrolijke momenten vol bekende gezichten, maar komt helaas niet in de buurt van Midnight in Paris of Vicky Cristina Barcelona. Daarvoor mist de film wat eigengereidheid."

  Michelle Iwema - FilmTotaal
  60

  Eeuwige stad maakt Allen mild

  "...te onevenwichtig en te oppervlakkig om tot het beste werk van Allen te behoren. Maar heel erg is dat niet; de gevatte one-liners, de bekende thema's van dood, roem en relaties, en de geestige, licht-absurdistische situaties zijn genoeg om de film de moeite waard te maken."

  Marieke Kremer - Spits
  60

  Groeten van Woody Allen

  "Kleurige plaatjes op de ansichtkaart uit de Eeuwige Stad, maar naast de adressering houdt de gebrilde New Yorkse toerist het bij een getekend zonnetje en 'groeten van Woody Allen'."

  Eric Koch - De Telegraaf
  60

  Woody Allen raakt de weg kwijt in Rome

  "kwalitatief beduidend minder dan de voorganger Midnight in Paris, die een compacter geheel vormde. To Rome With Love is een film vol episodes die weinig met elkaar te maken hebben."

  Ab Zagt - AD
  60

  Woody Allen tussendoortje

  "To Rome With Love is weer een typisch Woody Allen-tussendoortje: mooie VVV-plaatjes, gehannes met relaties en geneuzel over leven en dood. Niets bijzonders, maar het kabbelt lekker door in fijn gezelschap, zodat er regelmatig een glimlach op je smoel komt."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  50

  Absoluut geen visitekaartje

  "De film is vermakelijk maar mist simpelweg de humor en charme die we van de regisseur gewend zijn. Hoewel dit lichtgewicht bij lange na niet het niveau haalt van de 'oude' Woody Allen films, zullen de fans niet al te teleurgesteld worden, want de regisseur is in ieder geval terug op het witte doek."

  Steffie van Rhee - Filmpjekijken.com
  50

  Een wel erg grote stap terug

  "Het blijkt lastig om vier verschillende verhalen, die allemaal los van elkaar staan en volledig langs elkaar lopen, interessant te maken. Dat niet alle verhaallijnen even goed uitgewerkt zijn, speelt daarbij zeker mee."

  Martijn Scheepers - Cinemagazine
  40

  De film gaat nergens naartoe

  "Allen springt heen en weer tussen de episodes, die soms best geestig zijn, maar ook gemakzuchtig en nergens toe leidend. Naast diens recente odes aan Barcelona en Parijs is de afslag Rome een mislukking."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  40

  Liefde, zelfwaardering en roem

  "To Rome With Love doet het cliché eer aan dat alle Italianen overdreven sprekers zijn. En niet alleen de Italianen in deze film gedragen zich alsof ze een toneelstuk voor kleuters opvoeren, ook de Amerikanen gebaren alsof hun levens er vanaf hangen, Allen daarbij vooropgaand."

  Lianne Koorn - MovieScene
  20

  Zoek de Woody

  "Wanneer zelfs een vliegtuigscène met Allen en Judy Davis aanvoelt als derdehandse koketterie met het eigen neurotenimago, is dat veelzeggend. Allen zou ondertussen toch een lichtje moeten opgaan: ferm hernieuwde zelfcontrole in scenarioschrijven of gaan rentenieren."

  Oliver Kerkdijk - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 23 augustus 2012
  Film1 première: Zaterdag 22 juni 2013
  Distributeur: Paradiso Entertainment
  Alternatieve titel: Nero Fiddled