The Judge

The Judge (2014)

Film1
7 / 10
29
Pers
59% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: David Dobkin
Cast: Robert Downey Jr., Robert Duvall, meer »
Lengte: 142 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Drama met Robert Downey Jr. en Robert Duvall waarin een advocaat zijn vader, een plaatselijke rechter, moet verdedigen terwijl hij ruzie met hem heeft

Advocaat Hank Palmer keert terug naar zijn geboortedorp als zijn vader, de plaatselijke rechter met wie hij ruzie heeft, wordt verdacht van moord. Hank gaat op zoek naar de waarheid en al doende worden de banden met zijn familie hersteld.

Regisseur David Dobkin maakte voornamelijk komedies, zoals The Wedding Crasher en The Change-Up, maar kiest nu voor een nieuw pad met het drama The Judge. De film wordt onder anderen geproduceerd door Team Downey, de productiemaatschappij van Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan Downey. Het is de eerste film die zij onder Team Downey produceren. • Pers - 59%  
  90

  Familiedrama waar ook om gelachen kan worden

  "De acteurs zetten sowieso stuk voor stuk een fantastische rol neer die zeer geloofwaardig zijn, in het bijzonder de Judge. (...) Dat zeker één van beide hoofdrolspelers een Oscarnominaties krijgt, is bijna met zekerheid te zeggen."

  Judith Kox - Filmpjekijken.com
  80

  Een geslaagd en gelaagd drama

  "De film heeft knap uitgewerkte personages, voortreffelijke vertolkingen, een slimme opbouw en een goede spanningsboog. The Judge is een portret van een levensechte familie, waar de verhoudingen op scherp komen te staan zodra het zwarte schaap terugkeert binnen de muren van het ouderlijk huis."

  Danitsa Linders - FilmTotaal
  60

  De liefhebbers van het genre worden bediend

  "Grotendeels door een sterke cast is er voor de gemiddelde dramaliefhebber genoeg uit The Judge te halen. Vooral de scène met juryselectie op basis van bumperstickerkeuze is leuk gevonden. The Judge is zeker geen hoogvlieger maar de sterke vertolkingen, het menselijke verhaal en het onvoorspelbare verloop zorgt ervoor dat liefhebbers van het genre worden bediend."

  Scott van der Winden - Cinemagazine
  60

  Duvall & Downey kleuren kille vader-zoon relatie

  "Het script van The Judge is niet bijster origineel (denk: een mix van een standaard rechtbankdrama, standaard familiedrama met een standaard vleugje humor), maar de Roberts maken er toch een redelijk vermakelijke film van."

  Daniëlle Kool - Metro
  60

  Familiedrama en rechtbankdrama ineen

  "The Judge hengelt iets te opzichtig naar Oscarnominaties en er had zeker een half uur uit gekund, maar de beide Roberts maken de twee en half uur toch de moeite waard."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Geen hamerstuk dankzij Downey en Duvall

  "Oorspronkelijk zijn in een rechtbankdrama is ook niet makkelijk, geconditioneerd als kijkers zijn door de honderden die er de afgelopen decennia geproduceerd werden, maar The Judge had met iets meer inspiratie en inventiviteit echt een sterke film kunnen zijn."

  Ronald Rovers - Cinema.nl
  60

  Komt een rechter voor de rechter

  "Met een speelduur van 141 minuten wordt The Judge daarmee een pittige zit, ook omdat regisseur David Dobkin het sentiment er behoorlijk doorheen ramt."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Rechtbankdrama met romantiek

  "The Judge wisselt ongemakkelijk tussen rechtbankdrama, romantiek en komische elementen, maar vooral de relatie tussen vader en zoon Palmer komt goed tot zijn recht."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Sterk samenspel van Downey en Duvall

  "The Judge is meer dan een rechtbankdrama. Het is ook een portret van een familie die een drama uit het verleden nooit goed heeft verwerkt. Sterk is het samenspel tussen Downey en Duvall die volledig aan elkaar zijn gewaagd. Probleem van de film is vooral de lengte van 142 minuten. Daar had best het mes in kunnen worden gezet."

  Ab Zagt - AD
  40

  Te breed uitgesponnen conflict

  "Downey probeert 't melodrama binnen de perken te houden, maar iets venijniger had wel gemogen. Nu wordt de lange speelduur alleen draaglijk gemaakt door bijrolspelers zoals Billy Bob Thornton en Dax Shepard, die te weinig tijd krijgen om echt vuurwerk te laten zien."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  20

  The Judge komt niet tot zijn recht

  "The Judge moet het hebben van die zeldzame momenten dat alles net wel werkt. Buiten deze momenten is de film niets meer en niets minder dan een hoop sentimentele ellende."

  Hugo Emmerzael - MovieScene.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 oktober 2014
  Distributeur: Warner Bros
 • Reacties (5)  
   • michiel meijlof
   • dinsdag 14 oktober 2014
   • 22:15

   Schitterende film! Vakwerk, twee meesters: Robert Downey jr en Robert Duvall. Hele mooie film!

   • carlak
   • woensdag 21 januari 2015
   • 08:51

   Verhaal niet bepaald origineel; vanaf 30 minuten weet je precies hoe het gaat verlopen en dat doet het dan ook. Duvall is als altijd goed en gedegen. Downey vind ik echt overgewaardeerd: best betaalde acteur met 700 miljoen ?!... Meestal, zo ook hier een Downey-egotripperij. Echt een teleurstellende film, de muziek maakte het beetje goed.

   • Tarkus
   • zaterdag 28 maart 2015
   • 20:10

   Schitterende film is dit, met een prachtig samenspel van Robert Downey Jr. en Robert Duvall.
   Beide acteurs zijn klasbakken en dat tonen ze hier in overvloed.
   Ook de rest van de cast doet het uitermate goed, en altijd wel leuk om Vera Farmiga bezig te zien, toch wel een van mijn favoriete actrices de laatste tijd.
   Ook het verhaal, een rechtbankdrama, en tevens een chaotische vader-zoon relatie, is ook zeer goed.
   De film die meer dan twee uur duurt heeft alles om goed te zijn en dat is hij ook !!
   Aanrader !!

   • MGM
   • zondag 5 februari 2017
   • 12:41

   Middelmatige voorspelbare film. Duvall doet wat meerdere acteurs ,zoals Hopkins, doen (die anderen als uitstekende acteurs betitelen):Hij speelt zoals hij altijd speelt.Rustig,blikken,soms een driftbuitje.Heb Duvall nog nooit echt in een andere rol gezien.Maar zijn spel past blijkbaar goed in veel verhalen.Downey kán spelen en laat daar in deze film iets van zien.Goed verhaal,matig geregisseerd,weinig boeiende momenten.
   3*/6

   • nieuwsfilm1dct
   • zaterdag 18 februari 2017
   • 10:58

   Een goede drama/misdaad film...
   Uitstekend verhaal...
   Uitstekend acteerwerk...
   Bekende acteurs Robert Downey Jr. en Robert Duvall
   spelen goed...
   Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
   Prima achtergrond geluid/muziek
   (Dolby Digital)...
   Af en toe onrustige camerabeweging...

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer