Jane Got a Gun

Jane Got a Gun (2016)

Film1
6.2 / 10
24
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama, Western
Regie: Gavin O'Connor
Cast: Natalie Portman, Ewan McGregor, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Western met Natalie Portman die haar ex-verloofde inschakelt om haar nieuwe gezin te beschermen tegen een gewelddadige bende cowboys

Na een gruwelijk verleden met de hyper gewelddadige Bishop Boys bende heeft Jane Hammond een nieuw leven opgebouwd met haar man Bill. Maar als hij op een dag naar huis komt strompelen met meerdere kogels in zijn lijf is het duidelijk dat Jane zich wederom in het vaarwater van de nietsontziende bende en hun leider Colin bevindt. Met de Bishop Boys vrijwel zeker in aantocht wendt Jane zich wanhopig tot haar ex-verloofde Dan. Kan hij haar helpen haar familie te beschermen terwijl ze ook nog wordt geteisterd door trauma's uit het verleden?

De productie van deze western met in de hoofdrol Natalie Portman verliep niet zonder slag of stoot. Een week voor de opnames stapte acteur Michael Fassbender plotseling op en vervolgens verscheen regisseur Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin) niet op de set tijdens de eerste draaidag. Zij werd vervangen door regisseur Gavin O'Connor die eerder het gelauwerde drama Warrior maakte en tevens The Accountant met Ben Affleck regisseerde. De rol van Fassbender ging uiteindelijk naar Ewan McGregor.