X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past (2014)

Film1
8.1 / 10
68
IMDb
8 / 10 485321
Pers
77% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Bryan Singer
Cast: Hugh Jackman, James McAvoy, meer »
Lengte: 132 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vanuit een futuristische wereld vol oorlog wordt Wolverine teruggestuurd in de tijd om mens en mutant te behoeden voor een verschrikkelijke toekomst

De mutanten en hun professor bevinden zich in een duistere toekomst waar ze dagelijks voor hun leven vechten tegen de Sentinel robots. In een laatste wanhopige poging om te overleven, sturen ze de geest van Wolverine terug in de tijd naar zijn jongere lichaam. Hij moet een jonge en verwarde professor Xavier ervan zien te overtuigen dat wetenschapper Boliver Trask - de maker van de toekomstige Sentinels - moet worden gestopt.

X-Men-veteraan Bryan Singer ('The Usual Suspects') verzorgde de regie, nadat hij eerder de eerste twee delen van de filmreeks regisseerde.********

Film1 Recensie: Bryan Singer en zijn X-Men zijn klaar voor de toekomst

De terugkeer van regisseur Bryan Singer naar de X-Men franchise is een zegen gebleken. Hij verweeft alle X-Men films moeiteloos aan elkaar en weet hiervan ook nog een plausibele tijdreisfilm te maken. Net als in de vorige films wordt de actie op tijd afgewisseld met kleinere emotionele momenten en droge humor. Alleen X-Men leken zullen hier geen boodschap aan hebben.

Lees verder
 • Pers - 77%  
  90

  Eén van de betere superheldenfilms

  "(...) het is Quicksilver die de show steelt. De razendsnelle puber mag dan een kleine rol hebben, met Peters' grappige optreden heeft hij al een flinke voorsprong op zijn evenbeeld uit het volgend jaar te verschijnen The Avengers: Age of Ultron. Dit alles maakt van Days of Future Past niet alleen de beste uit zijn reeks, maar zelfs één van de betere superheldenfilms."

  Bart Snoek - FilmTotaal
  80

  Bryan Singer en zijn X-Men zijn klaar voor de toekomst

  De terugkeer van regisseur Bryan Singer naar de X-Men franchise is een zegen gebleken. Hij verweeft alle X-Men films moeiteloos aan elkaar en weet hiervan ook nog een plausibele tijdreisfilm te maken. Net als in de vorige films wordt de actie op tijd afgewisseld met kleinere emotionele momenten en droge humor. Alleen X-Men leken zullen hier geen boodschap aan hebben.

  Anneke Arentsen - Film1
  80

  De X-Men franchise is weer terug op de rails

  "Singer maakt van X-Men: Days of Future Past niet alleen een spectaculaire actiefilm, maar zet een ware X-Men magnum opus neer met voortreffelijke acteerprestaties. Ware fans worden op hun wenken bediend en de inmiddels afgehaakte liefhebbers worden dringend verzocht weer terug naar de bioscoop te keren. De X-Men franchise lijkt weer helemaal op de rails."

  Jasper ten Hoor - Film Abides
  80

  Spektakel én psychologie

  "Singer wisselt moeiteloos tussen de verschillende tijden en laat drama, spanning en humor elkaar op de juiste momenten afwisselen. En als je geduld hebt om te blijven zitten tot na de aftiteling, krijg je alvast een voorproefje van de grote bozerik uit het in 2016 te verschijnen X-Men: Apocalypse."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  70

  Overvol, chaotisch en onevenwichtig, maar wél vermakelijk

  "Voor fans van het X-Men-universum is deze filmreünie een feest der herkenning, al krijgt niet elke mutant zijn of haar moment. Behalve de drie mannelijke hoofdrolspelers (Jackman, McAvoy, Fassbender) krijgt Mystique alle ruimte, net als de snelle, geestige nieuwkomer Quicksilver (Evan Peters). Andere mutanten komen er zuiniger vanaf (Storm, Rogue). X-Men: Days of Future Past is overvol, chaotisch en onevenwichtig, maar wél vermakelijk."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Tempo boven plot

  "Zijn welbekende kunde op CGI en actiegebied zit opnieuw meer dan goed en er komen uit onverwachte hoeken goede grappen tot stand. Daartegenover staat wel dat het plot zijn gebreken laat zien, maar dit is voor elke superhelden-fanaat meer dan te behappen, omdat Bryan Singer over de gehele film een lekker tempo hanteert en het ambitieuze project om beide generaties bij elkaar te brengen door middel van tijdreizen overzichtelijk heeft gehouden."

  Marco Hagemeier - Moviescene.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 mei 2014
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: X-Men: First Class 2