3 Days to Kill

3 Days to Kill (2014)

Film1
7.1 / 10
56
Pers
53% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: McG
Cast: Kevin Costner, Amber Heard, meer »
Lengte: 116 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiefilm met Kevin Costner als een terminaal zieke geheim agent, die nog één laatste klus bij zijn werkgever aanneemt in ruil voor een medicijn

Geheim agent Ethan Renner is terminaal ziek. Hij is vastbesloten om in het reine te komen met zijn tienerdochter en meer tijd met haar door te brengen voordat hij dood zal gaan. Maar dan biedt zijn werkgever hem een medicijn aan dat zijn leven zou kunnen redden. Alleen moet Renner nog wel een laatste opdracht voor hen doen.

Deze actiefilm met Kevin Costner werd geregisseerd door McG, die eerder 'Charlie's Angels' en 'Terminator Salvation' afleverde.******

Film1 Recensie: Goedbedoeld rommeltje

3 Days to Kill is een typische film uit de stal van Luc Besson. Sommige personages en situaties zijn compleet onrealistisch en over de top, maar tegelijkertijd wordt er een poging gedaan om een stukje menselijkheid aan het geheel toe te voegen. De actie is lekker rauw en de scènes tussen Costner en Steinfeld weten te ontroeren. Door de talloze stemmingswisselingen en het gebrek aan één duidelijk genre is de film wel een beetje een rommeltje. Maar wel een uitermate goedbedoeld rommeltje.

Lees verder
 • Pers - 53%  
  70

  3 Days to Kill steunt op Kevin Costner

  "Zoals Taken en From Paris with Love overeind werden gehouden door de hoofdrollen van respectievelijk Liam Neeson en John Travolta, steunt 3 Days to Kill vooral op de kwaliteiten van Kevin Costner. Diens onderkoelde wijze van acteren blijkt als CIA-huurmoordenaar met tegenzin namelijk prima te werken op zijn leeftijd. (...) 3 Days to Kill biedt weinig nieuws in het genre en raffelt de zaken in het slotstuk nogal af, maar bevat voldoende om dat te compenseren."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  60

  3 Days to Kill heeft veel baat bij Kevin Costner

  "Hoewel hij aardig wat comedy's gemaakt heeft in zijn lange loopbaan, staat Kevin Costner bepaald niet bekend als een acteur die goed tot z'n recht komt met grappen en grollen. Wat dat betreft haalt hij revanche met 3 Days to Kill, een actiecomedy die veel baat heeft bij zijn rol als CIA-agent die nog maar een paar maanden te leven heeft. (...) Regisseur McG maakt een potje van de actiescènes en de plot zorgt voor vraagtekens, maar de goedmoedige sfeer maakt een hoop goed"

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  3 Days to show your daughter that you love her

  "De film heeft het emotionele hart op de juiste plaats en wordt mede door de goede vertolkingen van de hoofdrollen niet te sentimenteel. Het actiegedeelte van de film is echter waardeloos door de ongeloofwaardigheid van Amber Heard en het complete gebrek aan originaliteit in het script."

  Lianne Koorn - MovieScene.nl
  60

  Drama en actie mixt matig in 3 Days To Kill

  "Een film met zo'n ridicuul plot én Parijs als locatie moet wel uit de koker van onzingrossier Luc Besson (Taken, Taxi) komen. En dat klopt, al heeft hij dit maal de regie overgelaten aan McG. Tijdens de explosies en schietpartijen weet het duo het tempo hoog te houden. Maar toch wringt het dat 3 Days To Kill tegelijkertijd een emotioneel familiedrama wil zijn."

  Robbert Blokland - Spits
  60

  Goedbedoeld rommeltje

  3 Days to Kill is een typische film uit de stal van Luc Besson. Sommige personages en situaties zijn compleet onrealistisch en over de top, maar tegelijkertijd wordt er een poging gedaan om een stukje menselijkheid aan het geheel toe te voegen. De actie is lekker rauw en de scènes tussen Costner en Steinfeld weten te ontroeren. Door de talloze stemmingswisselingen en het gebrek aan één duidelijk genre is de film wel een beetje een rommeltje. Maar wel een uitermate goedbedoeld rommeltje.

  Jan-Peter Rook - Film1
  50

  Costner moordvader

  "Costner slaat zich cool en manmoedig door zijn beproevingen heen, geholpen door een flink aantal komische scènes en een paar dialogen die - al dan niet bedoeld - bijna absurdistisch aandoen. Gevolg van deze volvette knipoog is wel dat niets in de film meer serieus te nemen is en elk gevoel van spanning uitblijft, ook in de actiescènes."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Anti-thriller

  "Besson lijkt opzettelijk een soort anti-thriller te hebben geschreven, maar haalt dan wel een actieregisseur als McG in huis. Vandaar, wellicht, dat Costner er zo overtuigend verloren bijloopt."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  40

  Er is gigantisch veel mis met 3 Days to Kill

  "Er zit te weinig tempo in de film, er is niet genoeg actie en het verhaal is een puinhoop. De geslaagde achtervolgingsscènes en een goede Costner kunnen dat niet verbloemen. Wat overblijft is een film die het eigenlijk niet waard is om de tijd mee te doden."

  Sonny Kempkes - Filmpjekijken.com
  40

  Tussen Tarantino-parodie en totale mislukking

  "3 Days to Kill onderstreept vooral hoezeer co-scenarist Luc Besson (Léon) de weg is kwijtgeraakt; de film bevindt zich in een ongewoon en absurd vagevuur tussen Tarantino-parodie en totale mislukking."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 20 maart 2014
  Distributeur: Independent Films
  Alternatieve titel: Three Days to Kill