De club van Sinterklaas & het geheim van de Speelgoeddokter

De club van Sinterklaas & het geheim van de Speelgoeddokter (2012)

IMDb
8.5 / 10 17
Pers
63% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Kinderfilm, Nederlandstalig
Regie: Pieter Walther Boer
Cast: Victoria Koblenko, Charly Luske, meer »
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Nederlandse kinderfilm waarin Sinterklaas zich plotseling vreemd gedraagt, waardoor Mees en Katja in actie moeten komen om pakjesavond te redden

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen. • Pers - 63%  
  80

  De leukste Sinterklaasfilm van het jaar

  "Het Geheim van de Speelgoeddokter is een erg leuke film voor jong en oud. Ad van Kempen steelt de show als de gemene Fritz. Zijn droge acteerwerk heeft het grootste aandeel in zere kaken, waar je niet aan ontkomt tijdens het kijken van de film. (...) Spannend voor kinderen, ook grappig voor volwassenen. De leukste Sinterklaasfilm van het jaar."

  Rutger Otto - Filmpjekijken.com
  60

  Behoorlijk leuk

  "Na de verschrikkingen van sommige eerdere Sinterklaasfilms, is er nu weer eens een productie die de materie met inspiratie en een zeker vakmanschap ter hand neemt."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  50

  Alleen voor de allerkleinsten

  "De songs zijn slim ge´ntegreerd in het verhaal. Maar er valt verbazingwekkend weinig te lachen. De film mist humor en een beetje pit. Ook de decors zijn wat sober. (...) De doelgroep van de speelfilm is kleiner dan die van de serie. De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter zal vermoedelijk vooral de allerkleinsten aanspreken."

  Danitsa Linders - FilmTotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 3 oktober 2012
  Distributeur: Just Film Distribution