Stand Up Guys

Stand Up Guys (2012)

Film1
6.3 / 10
37
Pers
58% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie, Misdaad
Regie: Fisher Stevens
Cast: Al Pacino, Christopher Walken, meer »
Lengte: 95 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Misdaadkomedie waarin de bejaarde crimineel Christopher Walken de opdracht heeft om zijn pas vrijgelaten vriend Al Pacino te vermoorden

Als Val na 28 jaar vrijkomt, wordt hij opgehaald door zijn oude partner Doc. Val is na jaren van opsluiting klaar om de boel eens goed op stelten te zetten. Na een wilde nacht met veel drank, mooie vrouwen, autodiefstal en het omzeilen van de politie, komt Val erachter dat Doc is ingehuurd om hem te vermoorden.

Deze misdaadkomedie met Al Pacino en Christopher Walken werd geregisseerd door Fisher Stevens, die naast regisseren en produceren ook als acteur actief is. Zo speelde hij onder meer in de series 'Early Edition' en 'Lost'.*******

Film1 Recensie: Goodfellas op leeftijd

Het is jammer dat Stand Up Guys geen juiste balans vindt tussen humor en drama. Platvloerse grappen en ongeloofwaardige wendingen slaan wat deuken in wat verder een aardige, ingetogen misdaadkomedie is, die zijn charme voor dankt aan twee dingen: Al Pacino en Christopher Walken. Deze oude rotten in het vak zetten ogenschijnlijk zonder enige moeite de vriendschap neer tussen twee criminelen op leeftijd die hun einde voelen naderen en van wie de gloriejaren besloten liggen in herinneringen.

Lees verder
 • Pers - 58%  
  80

  Grootheden blijven boeien

  "Zelfs als een enkele gebeurtenis hun tocht wat lijkt te moeten rekken, houden de twee grootheden in Stand Up Guys aandacht en medeleven vast. Ogenschijnlijk moeiteloos. Fascinerend, zulk doorvoeld en doorgewinterd los acteren."

  Eric Koch - De Telegraaf
  80

  Pacino is weer terug

  "Ma een aantal magere jaren met te verwaarlozen films hadden we de hoop een beetje opgegeven Al Pacino ooit nog eens een echt te zien vlammen. In Stand Up Guys komt hij een heel eind, maar is een ander acteericoon hem toch te slim af. Want Christopher Walken steelt de show..."

  Arjan van Doremalen - Veronica Magazine
  70

  Goodfellas op leeftijd

  Het is jammer dat Stand Up Guys geen juiste balans vindt tussen humor en drama. Platvloerse grappen en ongeloofwaardige wendingen slaan wat deuken in wat verder een aardige, ingetogen misdaadkomedie is, die zijn charme voor dankt aan twee dingen: Al Pacino en Christopher Walken. Deze oude rotten in het vak zetten ogenschijnlijk zonder enige moeite de vriendschap neer tussen twee criminelen op leeftijd die hun einde voelen naderen en van wie de gloriejaren besloten liggen in herinneringen.

  Jasper van Oosten - Film1
  60

  Aardig, maar had beter gekund

  "De acteurs hadden een beter script verdiend, zonder flauwe viagra-grappen, maar gelukkig overstijgen ze dat materiaal. Want Pacino en Walken die in een diner kletsen: soms is dat genoeg."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Acteerwerk stelt niet teleur

  "Het verhaal loopt voornamelijk tussen Pacino en Walken, die goed op elkaar zijn ingespeeld, en wordt hier en daar ondersteund door kleine bijrollen met bekende gezichten. Door de snel opvolgende scčnes en de aangename speelduur van iets meer dan negentig minuten zit het ook met het tempo van de film wel snor."

  Max de Waal - Filmpjekijken.com
  60

  Dit zwalkende verhaal duurt te lang

  "De zeventigers weten zo het middelmatige materiaal tot grotere hoogten te tillen. Want eerlijk is eerlijk: waarom deze acteurs het script niet terzijde hebben geschoven is een raadsel. Dit zwalkende verhaal duurt te lang, de oude-mannen-nieuwe-tijd-grappen zijn voor de hand liggend, de toon is inconsistent."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Hollywood-toppers dragen maffiafilm

  "Stand Up Guys moet het niet hebben van het briljante plot of de verrassende verhaallijnen. Het verhaal leunt compleet op de kwaliteiten van en de chemie tussen Hollywood-toppers Pacino, Walken en Arkin."

  Annemart van Rhee - AD
  50

  Balans is ver te zoeken

  "Het blijft vaag of het Stevens nu om de lach, lekker stout zijn, de weemoed, het sentiment of het hele totaalpakket te doen is geweest. Al deze disciplines komen weliswaar voorbij, maar komen door de snelle en vlakke afwisseling ervan nauwelijks van de grond."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Drie ouwe kerels en een gangsterbaas

  "Pacino kán niet meer subtiel zijn, zo lijkt het wel; hij moet een beetje schmieren, de boel vet aanzetten. (...) In goede doen hadden deze drie 'grumpy old men' samen ongetwijfeld een geweldige film kunnen afleveren, maar met dit script hadden ze geen kans."

  Marieke Kremer - Spits
  40

  Mislukte komedie

  "Stand Up Guys is een mislukte speelfilm en een mislukte komedie en dat is verdomde jammer. Want als de acteurs hun rollen wat serieuzer hadden genomen, had dit best een leuke film kunnen zijn."

  Bart Boersma - Cinemagazine
  40

  Nostalgische gangsters op leeftijd

  "Een genot is het Walken en Pacino - en later ook nog Alan Arkin in een veel te kleine rol - voor het eerst samen aan het werk te zien. Een fijnere combinatie van eigenzinnige dictie, improvisatietalent en karakter is lastig denkbaar. Vooral daarom is Stand Up Guys uiteindelijk zo'n enorme teleurstelling."

  Jelle Schot - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 2 mei 2013
  Distributeur: Independent Films