Olympus Has Fallen

Olympus Has Fallen (2013)

Film1
7.3 / 10
75
Pers
54% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: Antoine Fuqua
Cast: Gerard Butler, Aaron Eckhart, meer »
Lengte: 120 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiethriller met Gerard Butler als een gedegradeerde agent die de president moet redden wanneer Noord-Koreaanse commando's het Witte Huis belegeren

Mike Banning is een agent bij de geheime dienst, die in het verleden gefaald heeft bij het beschermen van de presidentiële familie. Sindsdien is hij gedegradeerd tot het werken achter de schermen. Op de dag dat Noord-Koreaanse commando's het Witte Huis binnendringen en de president en diens staf gijzelen, krijgt Banning de kans om zijn eer te redden en terug te slaan.

De regie van deze actiethriller lag in handen van Antoine Fuqua, die ook de misdaadfilms 'Training Day', 'Shooter' en 'The Equalizer' op zijn naam heeft staan.******

Film1 Recensie: Die Hard in het Witte Huis

Met Olympus Has Fallen serveert regisseur Antoine Fuqua een bovengemiddelde kopie van de invloedrijke actiefilm Die Hard. In de hoofdrol mist Gerard Butler de sardonische humor van een Bruce Willis, maar beschikt hij alsnog over genoeg charisma om als held te overtuigen. Bovendien valt er bij de juiste gemoedstoestand nog genoeg te lachen bij zoveel bombastisch vlaggengewapper.

Lees verder
 • Pers - 54%  
  80

  De film die de laatste Die Hard-film had moeten zijn

  "Butler is snedig, de actie is top, of eerder: over the top en de clichés vermakelijk: de slechterikken roken weer eens. Bij zoveel popcornplezier slik je graag alle onwaarschijnlijkheden. Als White House Down net zo leuk wordt als Olympus Has Fallen wordt het nog een vermakelijke zomer rond dat Witte Huis."

  André Nientied - Nu.nl
  80

  Popcorn erbij en verstand op nul

  "Noem het wat overdone, maar vermakelijk is het wel. Nee, er is geen spoortje spot te bekennen, maar een ouderwetse actiefilm met een degelijke held en overdreven spektakel is ook wel weer eens lekker."

  Grieteke Meerman - Spits
  60

  Actieheld is terug

  "Het slaat nergens op een gaat helemaal over de top, maar John McClane had het niet veel beter kunnen doen. We zijn benieuwd of White House Down hier straks overheen gaat."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  60

  Die Hard in het Witte Huis

  Met Olympus Has Fallen serveert regisseur Antoine Fuqua een bovengemiddelde kopie van de invloedrijke actiefilm Die Hard. In de hoofdrol mist Gerard Butler de sardonische humor van een Bruce Willis, maar beschikt hij alsnog over genoeg charisma om als held te overtuigen. Bovendien valt er bij de juiste gemoedstoestand nog genoeg te lachen bij zoveel bombastisch vlaggengewapper.

  Michel Ferreira - Film1
  60

  Een vermakelijk tussendoortje

  "Olympus Has Fallen bewijst dat zelfs de grootste formulefilm nog vermakelijk kan zijn als men rekening houdt met wat de liefhebber van het genre wil zien. In het geval van deze film betekent dat doeltreffende, lompe actie rond een flinterdun verhaaltje."

  Timothy van Damme - MovieScene
  40

  Het aantal ontploffingen en doden is niet te tellen

  "Olympus Has Fallen is onderhoudend, maar het is jammer dat de film zo bloedserieus is. Daardoor vallen de absurditeiten in het verhaal des te meer op. Zo loopt een plotlijn over de zoon van de president volledig dood, en is de manier waarop staatsgeheimen worden beschermd hoogst merkwaardig."

  Pauline Kleijer - de Volkskrant
  40

  Overdaad aan clichés

  "Alleen al de titel die het Witte Huis vergelijkt met de berg Olympus, huis van de Griekse en Romeinse Goden en symbool van ultieme macht doet vermoeden dat de makers het wellicht iets te hoog in hun bol hadden."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  40

  Popcornvermaak vol bespottelijke wendingen

  "In Olympus Has Fallen betreft het terroristen uit Noord-Korea die de president (Aaron Eckhart) en zijn staf gijzelen (...) Toevallig is een ex-CIA-agent (Gerard Butler) aanwezig om de zaak te redden. Olympus Has Fallen zit vol bespottelijke plotwendingen die zelfs voor dit popcornvermaak lachwekkend zijn."

  Ab Zagt - AD
  30

  Meer satire, dan een serieus verhaal

  "Waar de film uitpakt met een veelbelovend verhaal en een bekende cast, is de uitvoering gewoon bagger. Het verhaal zit vol plotgaten, en de meeste personages rijgen domme beslissingen aan elkaar alsof het niks is. Om alles nog net iets erger te maken, wordt dit vergezeld van een lading Amerikaans patriotisme waar het gemiddelde ministerie van propaganda het benauwd van krijgt."

  Chris Appels - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 mei 2013
  Distributeur: Dutch FilmWorks
  Alternatieve titel: White House Taken