Verschrikkelijke Ikke 2

Verschrikkelijke Ikke 2 (2013)

Film1
8.5 / 10
21
Pers
66% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Komedie
Regie: Pierre Coffin, Chris Renaud
Cast: Jon van Eerd, Kim van Kooten, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Vervolg op de succesvolle animatiefilm Verschrikkelijke Ikke uit 2010

Despicable Me 2 is een spetterend nieuw avontuur waarin iedereen terug komt: schurk Gru, zijn lieve meiden, de ondeugende minions en vele nieuwe grappige personages. • Pers - 66%  
  90

  Hilarische comeback

  "De mimiek van de agente is kostelijk, het stemoptreden van Steve Carrell (in de Engelstalige versie) vergeet je niet en hun tegenstander is letterlijk en figuurlijk een dikke voltreffer. Genieten dus van dit tweede deel en hopen dat Gru's nieuwe gezinnetje opnieuw op de proef gesteld gaat worden!"

  Eric Koch - De Telegraaf
  80

  De humor is top

  "Despicable Me 2 is een genot om naar te kijken. Ondanks dat het verhaal misschien wat minder is dan deel 1, blijft de humor top en dat is het belangrijkste. Tel daarbij de combinatie van de hilarische minions en aansprekende andere personages op en de film is geslaagd. Voor zowel kinderen als volwassenen een aanrader."

  Sonny Kempkes - Filmpjekijken.com
  80

  Vervolg nog beter dan eerste deel

  "Deel 2 is uiteindelijk net zo'n sterk avontuur als deel 1 en deze opvolger heeft zelfs een nog groter hart. De twijfels van Gru over zijn rol in het leven zijn opvallend menselijk."

  Anton Slotboom - AD
  70

  Gru is terug

  "Die minions en hun vreemde brabbeltaaltje zijn een fantastische uitvinding. Het tweede vervolg, Minions, is al aangekondigd. De bedenkers moeten er alleen wel voor zorgen dat ze niet té gemakzuchtig worden. In Despicable Me 2 zit minstens één gekke minions-versie van YMCA van The Village Peoples te veel."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  70

  Verrassend leuk

  "Gelukkig pakt de film met zijn absurdistische antagonist een stuk beter uit en werken alle bekende elementen uit het eerste deel nog prima. De animatie is geregeld verbluffend mooi en dankzij enkele ongewone camerastandpunten blijkt de 3D daadwerkelijk een toevoeging."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  60

  Bij vlagen vermakelijk

  "Alles er zeer fraai en lekker kleurrijk uit, hoewel de echte 3D effecten wederom tot tijdens de aftiteling worden bewaard. Toch is dit niet genoeg om van Despicable Me 2 meer te maken dan een bij vlagen vermakelijke film. De creativiteit en het vernuft die in het origineel in ruime mate aanwezig waren, schitteren hier in afwezigheid. De talloze gele minions kunnen dit gemis niet verbloemen."

  Martijn Scheepers - Cinemagazine
  60

  Scherpe randjes

  "Het is een film geworden die op alle positieve fronten aansluit bij zijn voorganger, met als bonus meer chaos met de minions, de hilarische hulpjes van Gru. Maar omdat de kale ex-boef zijn streken grotendeels kwijt is, is het scherpe randje eraf en zo haalt Despicable Me 2 het net niet bij zijn origineel."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  40

  Superschurk zonder scherpe randjes

  "De doelgroep zal dat echter een zorg zijn. Voor hen is ook deel twee weer een kleurrijk, dwaas avontuur met YMCA-zingende minions, zoete romantiek, kinderleed en tegeltjeswijsheden. Maar voor de ouders valt er een stuk minder te genieten."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  40

  Tapt uit het bekende vaatje

  "Helaas delven nieuwe absurde vondsten daarbij het onderspit tegen de overmatig aanwezigheid van een leger gele wezentjes die met hun gekke brabbeltaaltje het eerste deel nog opleukten, maar hier met hun herhalende grapjes vooral voor verveling zorgen."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 26 juni 2013
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Despicable Me 2 (NL)