Yoko

Yoko (2012)

IMDb
4.7 / 10 189
Pers
55% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Franziska Buch
Cast: Jamie Bick, Hoang Dang-Vu, meer »
Lengte: 103 minuten
Land: Duitsland, Oostenrijk, Zweden
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Avontuurlijke familiefilm waarin het meisje Pia vriendschap sluit met de yeti Yoko die over magische krachten beschikt

Het verdrietige elfjarige meisje Pia brengt graag tijd door in haar boomhut. Op een dag vindt ze er ineens een raar wit wezentje. Het is een kleine yeti uit de Himalaya. Hij heet Yoko en heeft magische krachten. Pia verstopt Yoko in de diepvrieskist, want ze wil niet dat haar moeder, haar nieuwsgierige zusje en haar beste vriend Lukas hem zien. Maar dan krijgen Pia en Yoko de akelige jager Thor achter zich aan. Hij wil de yeti verkopen aan de directeur van de dierentuin, een gemene verzamelaar van exotische dieren. Pia neemt Lukas in vertrouwen en vraagt hem haar te helpen Yoko te beschermen.

Deze avontuurlijke familiefilm is gebaseerd op het boek van de succesvolle schrijver Knister die ook de boeken van Heksje Lilly op zijn naam heeft staan. • Pers - 55%  
  80

  Lekker over de top

  "Het verhaal is lekker over de top geacteerd en zit vol knipogen en zal de jeugdige kijker absoluut tot de verbeelding spreken."

  Algemeen Dagblad
  60

  Ellenlang kat-en-muis-spel

  "Toch mist Yoko net datgene wat sommige kinderfilms magisch maakt en voor de ouders aantrekkelijk om uit te zitten. Het verhaal, de moraal en de personages zijn net iets té rechttoe rechtaan. Daar bovenop is de film net iets te langdradig. Het ellenlange kat-en-muisspel tussen Pia en Yoko en Kellerman en Van Sneider wordt op een gegeven moment wat vervelend."

  Steffan Hofland - FilmTotaal
  40

  Kloon van E.T.

  "Yoko is een onschuldige kinderfilm voor de allerkleinsten waarin een jong meisje een band opbouwt met een ontvoerde yeti (zo'n wit groot mythisch beest uit de Himalaya). Een gemakzuchtige kloon van Spielberg's E.T."

  Jakob Peters - Moviescene
  40

  Leuk voor de kleintjes

  "Tussen Pia en Yoko ontspint zich ras een diepe vriendschap en ook verder biedt het degelijk gemaakt, met snode dierenhandelaren en glinsterende special effects gekruide Yoko geen enkele verrassing. Ongetwijfeld leuk voor de kleintjes, al ontbreekt het de ambachtelijk in elkaar geknutselde Yeti toch wel flink aan charme."

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 27 maart 2013
  Distributeur: Just Film Distribution