Interstellar

Interstellar (2014)

Film1
8 / 10
49
Pers
79% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Mysterie, Sciencefiction
Regie: Christopher Nolan
Cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, meer »
Lengte: 169 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Oscarwinnende scifi van Christopher Nolan waarin de aarde begint op te raken en de mensheid op zoek gaat naar een nieuwe thuisplaneet

In 2060 wordt de mensheid geteisterd door hongersnoden, natuurrampen en droogte. De aarde is op sterven na dood en onze enige redding is interstellaire ruimtevaart; we moeten op zoek naar een nieuwe aarde. NASA testpiloot Cooper laat zijn twee jonge kinderen achter om met een team onderzoekers en astronauten planeten te vinden waarop de mensheid zou kunnen overleven. Maar hun tocht door een onvoorspelbaar wormgat is er één vol barre tegenslagen en moeizame lichtpunten.

Interstellar is geregisseerd door Christopher Nolan en geschreven door Jonathan Nolan en Christopher Nolan. Het creatieve team achter de schermen stond onder leiding van Hoyte Van Hoytema (Her).*********

Film1 Recensie: Sensationele samensmelting van tijd en ruimte

Wormgaten en tijdsprongen vormen het speelveld van dit hartverscheurende drama, besprenkeld met een grote bak liefde. Christopher Nolan heeft zichzelf met Interstellar opnieuw overtroffen en de lat voor het sciencefictiongenre nog een stukje hoger gelegd.

Lees verder
 • Pers - 79%  
  100

  Vol hoop de toekomst in

  "De kracht van dit epos ligt in de emotionele en wetenschappelijk mix die Nolan presenteert. De kijker wordt meegesleurd in een kolkende ruimtereis, maar ook persoonlijke drama's (familiebanden die worden verbroken) worden niet geschuwd."

  Ab Zagt - AD
  90

  Ruimtevaartepos

  "Na het verstrijken van de net geen drie uur wil je het liefst opnieuw naar de kassa rennen voor een kaartje. Dat is cinema op zijn best. Ter lering, ontroering ende vermaak."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  90

  Sensationele samensmelting van tijd en ruimte

  Wormgaten en tijdsprongen vormen het speelveld van dit hartverscheurende drama, besprenkeld met een grote bak liefde. Christopher Nolan heeft zichzelf met Interstellar opnieuw overtroffen en de lat voor het sciencefictiongenre nog een stukje hoger gelegd.

  Jan-Peter Rook - Film1
  80

  Een blockbuster waarbij de hersens aan het werk gezet worden

  "Of het nou allemaal even plausibel is of niet, het scenario zit indrukwekkend in elkaar en onderstreept nog maar weer eens de ambities van Nolan. Keer op keer weet hij zichzelf te overtreffen in visueel opzicht. Een blockbuster waarbij de hersens aan het werk gezet worden; Nolan heeft dat vak tot meesterschap verheven."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  80

  Filosofische science fictionfilm

  "Maar of je Interstellar nu uiteindelijk ambitieus of pretentieus vindt, de film (met een minimaal gebruik van CGI) ziet er in elk geval oogverblindend uit - een Oscarnominatie kan de Nederlandse director of photography Hoyte van Hoytema bijna niet ontgaan."

  André Nientied - Nu.nl
  80

  Interstellar vormt het voorlopige hoogtepunt in Nolan's oeuvre

  "Interstellar is een pompeuze film. Sentimenteel? Snobistisch? Overvol? Ook dat, eigenlijk. Maar je zit in de bioscoop en het werkt. En dat is uiteindelijk het enige dat telt."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  80

  Liefde in tijden van zwarte gaten

  "Er zit veel en vet en keurig afgerond drama in en de plot rammelt soms net zo hard als dat ruimteschip bij de lancering doet dat Matthew McConaughey en Anne Hathaway op weg stuurt om voor de mensheid een nieuwe bewoonbare planeet te zoeken. (...) Maar eigenlijk maakt het niet uit. De reis die Interstellar je laat afleggen wordt er niet minder om. Niet echt. Die reis is er een van onvoorstelbare afstanden en ontzagwekkende vergezichten. Laat je daardoor verrassen."

  Ronald Rovers - De Filmkrant
  80

  Naast spektakel ook verdieping

  "Het knappe van regisseur Christopher Nolan is dat hij als maker van Hollywood blockbusters het toch voor elkaar krijgt om naast het spektakel ook verdieping en een aantal grote thema's in zijn films aan te brengen. Dat deze balans in Interstellar soms wat zoek is, doet niets af aan de knappe prestatie die hij met deze film opnieuw geleverd heeft."

  Nico van den Berg - Moviescene
  80

  Reiken naar de sterren

  "De acteurs moeten de kijker naar dit sciencefictiondrama intussen een emotioneel anker bieden en doen dat in de meeste scènes voorbeeldig. Hun taak wordt echter lastiger als Nolan in de laatste akte van zijn film losse eindjes geforceerd aan elkaar begint te knopen."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  80

  Spannende actie en prachtige beelden

  "Interstellar is niet de beste film die Christopher Nolan ooit gemaakt heeft, maar dankzij de spannende actie, de prachtige beelden en de absolute topprestatie van Matthew McConaughey zijn de 169 minuten er absoluut geen te veel."

  Bart de Bruijn - Filmpjekijken.com
  60

  Grandioze science, matige fiction

  "Na de meesterlijk vertelde eerste helft weet Nolan er geen bevredigend einde aan te breien. De gebeurtenissen gaan zich nogal willekeurig opstapelen, de mager uitgewerkte personages kunnen het drama niet meer dragen en de laatste wending vraagt wel heel veel bereidwilligheid van de kijker."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  50

  Bij vlagen overweldigend

  "Nolan maakt ons eerst lekker door grote thema's aan te stippen en impliciet te beloven dat ons een bijzondere ontdekking te wachten staat - maar dan, na een voorspelbare plottwist, blijkt de conclusie van een banaliteit die maar één vraag oproept: "Hadden we híervoor 170 minuten nodig?""

  Julius Koetsier - Schokkend Nieuws
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 november 2014
  Distributeur: Warner Bros