Solace

Solace (2015)

Film1
7.2 / 10
31
Pers
48% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Afonso Poyart
Cast: Anthony Hopkins, Colin Farrell, meer »
Lengte: 101 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Thriller met Anthony Hopkins als een gepensioneerde paragnost die de FBI helpt om een serie gruwelijke moorden op te lossen

Helderziende dokter John Clancy is als kluizenaar gaan leven na de dood van zijn dochter. Wanneer FBI-agent en vriend Joe Merriwether hem vraagt om hulp bij de vangst van een seriemoordenaar stemt hij toch in. Maar deze psychopathische Charles Ambrose is niet alleen knettergek, maar ook helderziend net als Clancy.

Solace is de eerste Engelstalige film voor regisseur Afonso Poyart. Hij heeft meteen een topcast te pakken met onder meer Anthony Hopkins, Colin Farrell, Abbie Cornish en Jeffrey Dean Morgan. • Pers - 48%  
  70

  Aardige zit met een korrel zout

  "Neem Solace met een korrel zout en het is best een aardige zit. (..) Genoeg vragen om bij stil te staan, maar wie zich daaroverheen zet, zal merken dat Solace in de tweede helft beter wordt. Het verhaal zit inventiever in elkaar dan je van tevoren zou denken."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  40

  Geen retro, gewoon ouderwets slecht

  "De willekeur van deze 'mystieke' beelden doet in combinatie met de matige muziek meer denken aan een clip van '90s new age band Enigma dan aan genoemde klassieke thrillers. Dit is geen retro, dit is slecht ouderwets."

  Tisha Eetgerink - AD
  40

  Paranormale speurder

  "Dan begint het afgezaagde kat-en-muis spel tussen de helderziende moordenaar en de gepensioneerde paragnost. Het vreemde van Solace is dat deze thriller nauwelijks angst inboezemt."

  Annet de Jong - Telegraaf
  40

  Serieel euthanasiepleger

  "Die ongelukkige verwijzingen naar de twee bekendste seriemoordenaarsfilms pakken slecht uit voor Solace, en dat is eigenlijk doodzonde. Want niet elke dag komt er een Amerikaanse thriller voorbij die heel voorzichtig iets probeert te zeggen over euthanasie."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 26 november 2015
  Distributeur: Entertainment One Benelux