Big Game

Big Game (2014)

Film1
5.2 / 10
30
Pers
64% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Jalmari Helander
Cast: Onni Tommila, Samuel L. Jackson, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Finland, Groot-Brittannië, Duitsland
Taal: Engels

Avonturenfilm met Samuel L. Jackson als de Amerikaanse president die na een terroristische aanslag strandt in de ijzige wildernis van Lapland

De president van de Verenigde Staten ontsnapt ternauwernood aan een terroristische aanslag op zijn regeringsvliegtuig. Als hij met een vluchtcapsule in de uitstrekte bossen van Scandinavië landt, is hij aangewezen op hulp uit onverwachte hoek. Hij wordt namelijk gevonden door de jonge Oskari, die met pijl en boog in zijn eentje het bos ingestuurd is om zich te bewijzen als jager. Terwijl de CIA en het leger een gigantische zoektocht op touw zetten, is het aan de Finse tiener om de machtigste man ter wereld uit de handen van terroristen te houden.

Met een budget van 8,5 miljoen euro is deze avonturenfilm de duurste productie ooit uit Finland. De avonturen in de bossen vinden plaats in Lapland, maar de beelden zijn gefilmd in de Alpen. De Finse regisseur Jalmari Helander vond namelijk dat het echte Lapland niet leek op het beeld dat hij voor ogen had.*******

Film1 Recensie: Grote actie, kleine overlevingskans

Heerlijke actiekomedie die af en toe stuit op een kleine taalbarrière in het beeldschone en ijskoude landschap. Het verrassende duistere tintje van het slot en de meer dan capabele cast tillen Big Game boven een standaard actienummertje uit.

Lees verder
 • Pers - 64%  
  80

  Prettige actie die je niet platwalst

  "Hebben Ronald Emmerich, Christopher Noland en Michael Bay vaak alles dichtgeplamuurd met wagneriaans gegalm, apocalyptische actie, bomvolle frames en vrachten karakterloze helden - hier zie je dat een actiefilm veel leuker is als hij je niet platwalst."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  70

  Grote actie, kleine overlevingskans

  Heerlijke actiekomedie die af en toe stuit op een kleine taalbarrière in het beeldschone en ijskoude landschap. Het verrassende duistere tintje van het slot en de meer dan capabele cast tillen Big Game boven een standaard actienummertje uit.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  70

  Het script rammelt nogal

  "Wat begint als een bijzonder sympathieke film, zakt tegen het eind wat in en gaat bovendien zowat tenonder aan de berg clichés en spierballentaal die regisseur Jalmari Helander in het laatste deel van de film over je uitstort. Jackson en Tommila hebben dan allang je hart veroverd, de chemie tussen de twee hoofdpersonen is hartverwarmend."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  70

  Ongebruikelijk, maar geinig duo

  "Het moge duidelijk zijn dat alle betrokkenen geen enkele pretenties hebben wat betreft het project waarvoor ze getekend hebben. Dat maakt dat Big Game meer dan genoeg entertainmentwaarde in huis heeft tot aan het schaamteloze einde."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  70

  Vermakelijk popcornspektakel

  "Het verhaal van Big game mag dan onvoorstelbaar en zelfs wat idioot klinken, een vermakelijk popcornspektakel levert het wel op. Met een excentrieke schurk (de psychopathische zoon van een sjeik) en opwindende stunts (een ontsnapping in een vrieskist) vinkt Helander met flair alle ingrediënten voor een amusant avontuur af."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Een piepkleine held met grote tegenstanders

  "De koppeling van president Samuel L. Jackson aan de wederom prima acterende miniheld Onni Tommila werkt weldadig op de lachspieren, maar hun avonturen worden hinderlijk onderbroken door politieke intriges in een Amerikaans crisiscentrum."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Met de Amerikaanse president door een eng Fins bos

  "Big Game is een stuk braver en gladder dan voorganger Rare Exports. En Helander lijkt moeilijk te kunnen kiezen tussen verschillende stijlen. Big Game is zowel spektakelfilm, genre-pastiche als coming-of-age-drama; meer focus had de film goed gedaan."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  60

  Nogal komisch

  "Tegelijkertijd ontkomt ook Big Game niet aan actiefilmclichés; de verplichte scènes van het Amerikaanse crisiscentrum waarin koortsachtig naar een oplossing wordt gezocht zijn oninteressant, ondanks de aanwezigheid van acteurs als Jim Broadbent. Maar de geestige interactie tussen president Samuel L. Jackson en de stoïcijnse Finse puber maken veel goed."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Zeldzame guilty pleasure

  "Big Game is een zeldzame guilty pleasure: een film die met zijn behoorlijk B-filmachtige trekjes ook niets meer ambieert te zijn. Fijne acteurs als Jim Broadbent en Felicity Huffman mogen dingen roepen als 'Where the hell are our navy seals?!'"

  Floortje Smit - De Volkskrant
  40

  President in een donkerbos

  "Na de zoveelste oneliner weet de kijker het zeker: deze film heeft alles in zich om onbedoeld net zo'n culthit te worden als pakweg Snakes on a Plane, ook al een film waar Samuel L. Jackson de hoofdrol in speelde."

  Anton Slotboom - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 mei 2015
  Distributeur: Dutch FilmWorks