The Angry Birds Movie

The Angry Birds Movie (2016)

Film1
6.9 / 10
10
Pers
50% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Animatie, Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Clay Kaytis, Fergal Reilly
Cast: Jason Sudeikis, Josh Gad, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Animatiefilm naar de razend populaire game Angry Birds waarin we eindelijk ontdekken waarom die vogels toch zo boos zijn

Op een paradijselijk eiland leeft een groep blije, vrolijke en gelukkige vogels, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red, een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck en de opvliegende Bomb, met een heel kort lontje... Wanneer er vreemde groene varkentjes op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de varkens van plan zijn.

Angry Birds heeft een indrukwekkende stemmencast. Zo zijn onder meer Jason Sudeikis, Kate McKinnon, Peter Dinklage, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph en Sean Penn te horen. • Pers - 50%  
  60

  Eenvoudig

  "Na de komst van de groene varkens gaat het snel bergafwaarts, met een enkele opleving zoals de zoektocht naar de Mighty Eagle. Daarna wordt de vertelling wel erg eenvoudig, waarschijnlijk om het voor de jongste kijkers behapbaar te maken én om de link met de game te houden."

  Monica Meijer - Cinemagazine
  60

  Ham & eggs

  "Angry Birds: The Movie is geen slechte film, het doet immers precies wat de intentie is: kinderen entertainen. Maar het gebrek aan originaliteit en het gemis van slimme grappen maakt dit niet meer dan het is, een kinderfilm voor kinderen."

  Erwin Mendes - FilmVandaag.nl
  60

  Tandeloze bedoening rond populaire vogels

  "Het debuterende regisseursduo Reilly & Kaytis, uit het Amerikaanse animatiecircuit, beoogt een soort genesis van het conflict tussen vogels en varkens. Het bronmateriaal had een leuke anarchistische komedie kunnen opleveren, maar omdat het verhaaltje mikt op de kleintjes, is het een tandeloze bedoening geworden."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  50

  Rare Vogels zonder hart

  "Animatietechnisch valt er weinig op Angry birds aan te merken. De film is ongekend kleurig, de beelden zó gedetailleerd dat we alle afzonderlijke vogelveertjes zouden kunnen tellen. Alleen hangt de hele boel als los zand aan elkaar."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  De moraal: bommen lossen op Vogeleiland het probleem op

  "The angry birds movie is misschien niet als een pleidooi voor isolationisme en oorlog bedoeld, maar laat zich wel zo duiden. Leuk is anders."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  The Angry Birds Movie probeert zieltjes te winnen

  "Nieuwe zieltjes worden gelokt met grapjes over plas en seks, voor de boze vogeltjes in deze tamelijk onleuke combinatie van Madagascar en Minions de strijd aanbinden met even kwaaie groene varkens, en elkaar richting de overwinning schoppen, gooien en katapulteren."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Twee helden van onze tijd: Angry Bird is Donald Trump

  "Leve de razernij, en erg grappig dat Sean Penn, de stem van Hollywood radicaalste links, zijn stem leent aan deze verder vrij matige animatiefilm: visueel eenvoudig, met afgekloven personages, derderangs grappen en een zeer gekunsteld plot."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 18 mei 2016
  Distributeur: Sony Pictures Releasing
  Alternatieve titel: Angry Birds: de film (OV)