La vie d'Adèle

La vie d'Adèle (2013)

Film1
7.5 / 10
27
IMDb
7.9 / 10 65207
Pers
88% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Abdellatif Kechiche
Cast: Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux, Salim Kechiouche, Catherine Salée, Aurélien Recoing
Genre: Drama
Lengte: 187 minuten

Frans drama waarin de jonge Adèle worstelt met haar ontluikende seksualiteit en droomt van de blauwharige Emma, die ze toevallig is tegengekomen

Op haar vijftiende twijfelt Adèle er niet aan: meisjes horen uit te gaan met jongens. Maar wanneer ze Emma ontmoet, een jonge kunststudente met blauw haar, wordt haar hele leven op z'n kop gezet. Emma geeft Adèle de kans om haar verlangens te ontdekken, om zich te laten gelden als vrouw en als volwassene. Te midden van haar omgeving, gaat Adèle op zoek naar zichzelf.

Dit coming-of-age drama, waarin een veelbesproken minutenlange lesbische seksscène zit, is gebaseerd op de stripboeken van Julie Maroh. De film van regisseur Abdellatif Kechiche won tientallen prijzen, waaronder ook de Gouden Palm tijdens het filmfestival van Cannes.

Trailer

Overige informatie

Land: Frankrijk
Taal: Frans
Bioscooppremière: Donderdag 10 oktober 2013
Distributeur: Cinéart
Alt. titel: Blue Is the Warmest Colour, La vie d'Adèle - Chapitre 1 & 2 (Le bleu est une couleur chaude)

Reacties (5)

  • Plots:
    De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde van haar leven. Wanneer ze Thomas ontmoet - een donkere, knappe en vriendelijke vreemdeling die onmiddellijk op haar verliefd wordt - lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar een ongemakkelijke erotische mijmering verstoort de romance nog voor die eigenlijk begint. Adèle droomt dat een mysterieus, blauwharig meisje bij haar in bed kruipt en haar met een allesoverheersende wellust en plezier bezit. Ze kan haar echte verlangens niet langer negeren - Adèle valt op meisjes. Dan verschijnt het prachtige en sensuele blauwharige meisje opnieuw en ze zoekt toenadering tot Adèle. Dit is het begin van een passioneel en chaotisch liefdesverhaal...

  • Schitterend geacteerde film, wat kan die Adèle Exarchopoulos acteren!! Deze week tweede film die ik zie waarin zij speelt, valt echt op hoe naturel goed zij speelt. Deze film is best lang, maar je verveelt je geen minuut. Prachtige film!

    • carlak
    • maandag 13 januari 2014
    • 09:20

    Ik vond het meisje Adele meteen al niet sympathiek en kon me weinig inleven. Dan wordt 3 uur een hele zit!! Dicht op de huis gefilmd vind ik sowieso vaak niet prettig en zeker niet als het onderwerp eet (vaak..) Bij de expliciete lesbische sex voelde ik me ook ongemakkelijk. Kortom was blij dat het hele gedoe voorbij was.Zij speelt overigens wel goed.

  • Een goede drama/romantiek film...
    Prima verhaal, het gaat over lesbisch/erotisch...
    Prima acteerwerk...
    Prima achtergrond geluid/muziek
    (Dolby Digital)...
    Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
    Prima camerabeweging...

    • J. Bosma
    • vrijdag 19 september 2014
    • 06:52

    Joop Bosma.
    Wat een actrice die Adèle, een natuurtalent. prachtige film met zeer goed acteerwerk van beide meisjes. Heb me geen minuut verveeld.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen