28 Hotel Rooms

28 Hotel Rooms (2012)

Film1
5.3 / 10
22
IMDb
5.8 / 10 2012
Pers
60% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Matt Ross
Cast: Chris Messina, Marin Ireland, meer »
Lengte: 82 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Drama over de relatie die tussen een schrijver en een accountant ontstaat na een onenightstand in een hotelkamer

Terwijl ze voor hun werk op reis zijn, belanden een onzekere schrijver en een berekenende accountant bij elkaar in bed. Hoewel hij een relatie heeft en zij getrouwd is, blijven ze elkaar na die eerste nacht opzoeken. De intense affaire ontwikkelt zich tot een echte relatie, misschien wel dé relatie waar ze beiden op zaten te wachten. De vraag is of de affaire ook stand houdt houden buiten de muren van een hotelkamer.

Met dit drama maakt Matt Ross zijn regiedebuut. Als acteur werd hij onder meer bekend met rollen in American Psycho en de televisieserie Big Love. • Pers - 60%  
  80

  28 momentopnamen van een verhouding in 28 hotelkamers

  "Voor Matt Ross vormt 28 Hotel Rooms een indrukwekkend debuut als schrijver en regisseur. Niet alleen het verhaal en acteerwerk is sterk, maar Ross heeft het ook op intieme wijze in beeld gebracht."

  Michelle Iwema - FilmTotaal
  70

  Seks en liefde

  "28 Hotel rooms doet denken aan het succesvolle Nederlandse improvisatieprogramma De vloer op. Hoofdrolspelers Marin Ireland en Chris Messina weten met hun aangename naturel telkens weer de situaties naar hun hand te zetten. Schrijver-regisseur Matt Ross onderstreept in zijn originele reeks van miniaturen de haast en de hunkering van hun ontmoetingen met los, semidocumentair camerawerk."

  Erik Koch - De Telegraaf
  60

  De plot blijft beetje oppvervlakkig

  "Hoewel de twee acteurs de personages na een stroef begin overtuigend neer weten te zetten en de tweestrijd geloofwaardig en met chemie brengen, blijft de plot zo een beetje steken in goede bedoelingen en blijft een beetje oppervlakkig."

  Wouter Los - Cinemagazine
  60

  En nog een hotelkamer

  "Amerikaanse critici klaagden over het gebrek aan 'chemie' tussen hoofdrolspelers Chris Messina en Marin Ireland, maar ze krijgen van Ross ook niet de kans om die te ontwikkelen. Zeker in het eerste deel van de film, juist als de personages toenadering tot elkaar zoeken, brengt hij ze doelbewust niet samen in beeld. Pas als er scheuren ontstaan, komen ze bij elkaar."

  Joost Broeren - De Filmkrant
  60

  Fragmentarische structuur krijgt wel erg veel nadruk

  "de grenzen die Winterbottom opzoekt (zijn film staat bekend als de meest expliciete mainstreamfilm ooit gemaakt in Engeland), durft dit 28 Hotel Rooms niet te verkennen. Ergens is dat jammer, want zonder echte, rauwe menselijke energie krijgt de fragmentarische structuur van de film wel erg veel nadruk."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  50

  Na de opening weet de film weinig indruk te maken

  "Wat hun verhouding echter precies betekent voor beide, blijft onduidelijk. Aanvankelijk lijkt het vooral om de seks te gaan - de schamele 'gesprekken' die ze voeren bestaan eruit dat hij haar vragen stelt en zij weigert antwoord te geven - maar naarmate de film vordert lijkt ook Ross steeds minder vat te hebben op de motivaties van zijn personages. (...) De sympathieke hoofdrolspelers weten het geheel nog enigszins te redden."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  40

  Monotone gesprekken in monotone kamers

  "Met alleen de monotone interieurs van luchthavenhotels als decor komt het zwaartepunt bij de acteurs te liggen, en die kunnen dit zinkende schip niet redden. Hun relatie in 28 kamers wordt nergens meer dan een aardig ideetje. Je zou de film zo kunnen verwarren met een slecht uitgewerkt afstudeerproject aan een filmacademie. Samenhang tussen de scènes in de verschillende kamers ontbreekt, wat het hele overspelfestijn nog kunstmatiger doet voelen."

  Ronald Rovers - De Filmkrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 1 augustus 2013
  Distributeur: Wild Bunch